Piščančji file z jagodnim čatnijem
Presenetite goste z nenavadno kombinacijo okusov. Piščančji fileji, popečeni čebulni obročki in jagode prelite s kisom, medom in začimbami. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 100 g čebule
- 3 jedilne žlice bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
- 4 kosi piščančjih filejev OKUS PODEŽELJA
- 500 g jagod
- 2 jedilni žlici celega zelenega popra
- 4 jedilne žlice rdečega balzamičnega kisa
- 1 jedilna žlica bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
- 4 rezine rustikalne štručke OKUS PODEŽELJA
- sol PIRANSKE SOLINE
- črni poper LE GUSTO
Priprava
- Čebulo narežemo na obročke.
- V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in na njem pečemo piščančje fileje na vsaki strani 8–10 minut. Fileje vzamemo iz ponve in jih postavimo na toplo.
- V isto ponev damo žlico oljčnega olja in na njem podušimo čebulne obročke. Dodamo še na četrtine narezane jagode, zeleni poper in vse skupaj na kratko popečemo. Zalijemo s kisom, dodamo med, začinimo s soljo in poprom ter premešamo.
- V ponvi na kančku oljčnega olja zlato rumeno popečemo rezine štručke.
- Piščančje fileje narežemo ter postrežemo z jagodnim čatnijem in popečenimi rezinami štručke.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.