Piščančja nabodala na žaru po azijsko po receptu Vibrant Plate
Okusna ideja za pikink. Piščančja nabodala z azijskim pridihom. Gostje bodo navdušeni. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Sestavine:
- 500 g piščančjih prsi
- rastlinsko olje
- 0,3 lončka arašidovega masla
- 0,25 lončka kokosovega mleka
- nesoljeni arašidi
- 1 limeta
- 1 kumara
Za marinado:
- 0,3 lončka sojine omake
- 1 jedilna žlica rjavega sladkorja
- sok polovice limone
- 0,5 čajne žličke česna v prahu
- 0,5 čajne žličke sladke paprike
- 0,5 čajne žličke pekoče paprike
- 0,5 čajne žličke ingverja
Priprava
- V skledi dobro zmešamo sestavine za marinado, da se sladkor razpusti. Dobro tretjino marinade bomo uporabili za mariniranje piščanca, preostalo pa za arašidovo omako.
- Piščančje prsi razrežemo na kocke, jih damo v posodo in dodamo tretjino marinade. Vlijemo še žlico olja in dobro premešamo, da se marinada oprime mesa. Posodo zapremo in za vsaj 2 uri (ali čez noč) postavimo v hladilnik.
- Preostalo marinado damo v lonček, dodamo 3 žlice vode in zavremo. Odstavimo in vmešamo arašidovo maslo ter kokosovo mleko. Glede na to, kako gosto omako želimo, po potrebi po žlicah dodamo še vodo in temeljito premešamo.
- Mariniranega piščanca nabodemo na nabodala. Prižgemo žar ali segrejemo žar ponev ter piščanca z vseh strani dobro popečemo.
- Pečenega piščanca postrežemo s kuhanim basmati rižem, rezinami kumare, limeto, pokapamo z arašidovo omako in potresemo s sesekljanimi nesoljenimi praženimi arašidi.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.