Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Sestavine:

  • 500 g piščančjih prsi
  • rastlinsko olje
  • 0,3 lončka arašidovega masla
  • 0,25 lončka kokosovega mleka
  • nesoljeni arašidi
  • 1 limeta
  • 1 kumara

Za marinado:

  • 0,3 lončka sojine omake
  • 1 jedilna žlica rjavega sladkorja
  • sok polovice limone
  • 0,5 čajne žličke česna v prahu
  • 0,5 čajne žličke sladke paprike
  • 0,5 čajne žličke pekoče paprike
  • 0,5 čajne žličke ingverja

Priprava

  1. V skledi dobro zmešamo sestavine za marinado, da se sladkor razpusti. Dobro tretjino marinade bomo uporabili za mariniranje piščanca, preostalo pa za arašidovo omako.
  2. Piščančje prsi razrežemo na kocke, jih damo v posodo in dodamo tretjino marinade. Vlijemo še žlico olja in dobro premešamo, da se marinada oprime mesa. Posodo zapremo in za vsaj 2 uri (ali čez noč) postavimo v hladilnik.
  3. Preostalo marinado damo v lonček, dodamo 3 žlice vode in zavremo. Odstavimo in vmešamo arašidovo maslo ter kokosovo mleko. Glede na to, kako gosto omako želimo, po potrebi po žlicah dodamo še vodo in temeljito premešamo.
  4. Mariniranega piščanca nabodemo na nabodala. Prižgemo žar ali segrejemo žar ponev ter piščanca z vseh strani dobro popečemo.
  5. Pečenega piščanca postrežemo s kuhanim basmati rižem, rezinami kumare, limeto, pokapamo z arašidovo omako in potresemo s sesekljanimi nesoljenimi praženimi arašidi.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.