Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 400 g piščančjih zrezkov iz stegen brez kosti in kože
  • sol in poper LE GUSTO
  • malo ingverja v prahu
  • malo česna v prahu
  • 2 čebuli
  • 2 manjša korenčka
  • 3 stroki česna
  • nekaj naribanega ingverja
  • 2 jedilni žlici rumene ali rdeče karijeve paste
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 600 ml kokošje jušne osnove
  • 4 kosi pak choi
  • 200 g instant riževih rezancev
  • 1 rdeča čebula
  • sezamovo olje
  • 2 limeti

Priprava

  1. Meso narežemo na za grižljaj velike koščke in začinimo s soljo, poprom, ingverjem in česnom.
  2. V večji posodi (priporočamo takšno z debelim dnom) segrejemo žlico olja in popečemo piščanca z vseh strani, da se zlato zapeče. Pečeno meso vzamemo iz posode in damo na stran. Po potrebi ponovimo.
  3. V posodo stresemo narezano čebulo in korenček. Popražimo, da čebula postekleni, nato dodamo nariban ingver (po okusu) in sesekljan česen. Popražimo ter v posodo dodamo še karijevo kremo in 2 žlici kokosovega mleka. Dobro premešamo in na zmernem ognju minutko pokuhamo.
  4. V posodo vrnemo pečenega piščanca, dolijemo preostalo kokosovo mleko in kokošjo jušno osnovo. Zavremo, nato pa na nizkem ognju kuhamo še pol ure.
  5. Medtem zavremo lonec osoljene vode. Ko zavre, vanj dodamo na polovičke razrezan pak choi (nadomestimo lahko z blitvo ali mlado špinačo), ki ga minutko blanširamo, da ovene. Ko se steblo omehča, ga vzamemo iz vode in takoj prestavimo v skledo z ledeno mrzlo vodo ter ohladimo.
  6. V isto vodo nato stresemo instant riževe rezance, ogenj ugasnemo in pustimo rezance namakati v vroči vodi 3 minute, nato jih odcedimo in izplaknemo pod hladno vodo, da se ohladijo.
  7. Zdaj sestavimo našo skledo –vanjo dodamo porcijo rezancev, dolijemo vročo karijevo juho, dodamo še pak choi, narezano rdečo čebulo in rezino limete, pokapamo s sezamovim oljem ter vroče postrežemo.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.