Piščančja karijeva juhica z riževimi rezanci po receptu Vibrant Plate
Vroča juha je najboljša popestritev hladnih dni. Tokrat vas bo pogrela okusna piščančja juha s karijem. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 400 g piščančjih zrezkov iz stegen brez kosti in kože
- sol in poper LE GUSTO
- malo ingverja v prahu
- malo česna v prahu
- 2 čebuli
- 2 manjša korenčka
- 3 stroki česna
- nekaj naribanega ingverja
- 2 jedilni žlici rumene ali rdeče karijeve paste
- 1 pločevinka kokosovega mleka
- 600 ml kokošje jušne osnove
- 4 kosi pak choi
- 200 g instant riževih rezancev
- 1 rdeča čebula
- sezamovo olje
- 2 limeti
Priprava
- Meso narežemo na za grižljaj velike koščke in začinimo s soljo, poprom, ingverjem in česnom.
- V večji posodi (priporočamo takšno z debelim dnom) segrejemo žlico olja in popečemo piščanca z vseh strani, da se zlato zapeče. Pečeno meso vzamemo iz posode in damo na stran. Po potrebi ponovimo.
- V posodo stresemo narezano čebulo in korenček. Popražimo, da čebula postekleni, nato dodamo nariban ingver (po okusu) in sesekljan česen. Popražimo ter v posodo dodamo še karijevo kremo in 2 žlici kokosovega mleka. Dobro premešamo in na zmernem ognju minutko pokuhamo.
- V posodo vrnemo pečenega piščanca, dolijemo preostalo kokosovo mleko in kokošjo jušno osnovo. Zavremo, nato pa na nizkem ognju kuhamo še pol ure.
- Medtem zavremo lonec osoljene vode. Ko zavre, vanj dodamo na polovičke razrezan pak choi (nadomestimo lahko z blitvo ali mlado špinačo), ki ga minutko blanširamo, da ovene. Ko se steblo omehča, ga vzamemo iz vode in takoj prestavimo v skledo z ledeno mrzlo vodo ter ohladimo.
- V isto vodo nato stresemo instant riževe rezance, ogenj ugasnemo in pustimo rezance namakati v vroči vodi 3 minute, nato jih odcedimo in izplaknemo pod hladno vodo, da se ohladijo.
- Zdaj sestavimo našo skledo –vanjo dodamo porcijo rezancev, dolijemo vročo karijevo juho, dodamo še pak choi, narezano rdečo čebulo in rezino limete, pokapamo s sezamovim oljem ter vroče postrežemo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.