Pirini polnozrnati špageti z brokolijem, šampinjoni in parmezanom
Hitro kosilo za vegetarijance. Ponozrnate testenine z zelenjavo. Ideja za kosilo, ko nimamo časa. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
- 250 g pirinih polnozrnatih špagetov NATUR AKTIV
- 9 brokolijevih vrhov
- 10 svežih šampinjonov
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 2 jedilni žlici bio masla NATUR AKTIV
- 3 jedilne žlice bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
- sol po okusu
- 1 rdeč feferon
- šopek svežega bio peteršilja NATUR AKTIV
- jedilna žlica naribanega parmezana CUCINA NOBILE
Priprava
- Šampinjone očistimo, jim odrežemo steblo, klobučke pa narežemo na manjše polkroge. Brokoli prav tako očistimo in večje vrhove razpolovimo. Šalotko, peteršilj in česen sesekljamo na drobno.
- V vrelo soljeno vodo dodamo špagete in upoštevamo čas kuhanja, ki je zapisan na embalaži. Zadnjih 6-7 minut jim dodamo brokoli.
- Med kuhanjem špagetov v ponvi na olivnem olju popražimo šalotko. Ko se razpusti, dodamo česen in počakamo, da zadiši. Nato primešamo šampinjone.
- Pražimo jih, da se spustijo in malce popečejo. Takšne odstavimo in jim dodamo peteršilj, maslo ter sol in feferon po okusu.
- K šampinjonom primešamo kuhane špagete in brokoli ter v jed vmešamo še svež nariban parmezan.
Serviranje:
- Testenine postrežemo takoj, ko so pripravljene.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.