Pirini polnozrnati špageti z brokolijem, šampinjoni in parmezanom
Hitro kosilo za vegetarijance. Ponozrnate testenine z zelenjavo. Ideja za kosilo, ko nimamo časa. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
- 250 g pirinih polnozrnatih špagetov
 - 9 brokolijevih vrhov
 - 10 svežih šampinjonov
 - 2 šalotki
 - 2 stroka česna
 - 2 jedilni žlici bio masla
 - 3 jedilne žlice bio oljčnega olja
 - sol po okusu
 - 1 rdeč feferon
 - šopek svežega bio peteršilja
 - jedilna žlica naribanega parmezana
 
Priprava
- Šampinjone očistimo, jim odrežemo steblo, klobučke pa narežemo na manjše polkroge. Brokoli prav tako očistimo in večje vrhove razpolovimo. Šalotko, peteršilj in česen sesekljamo na drobno.
 - V vrelo soljeno vodo dodamo špagete in upoštevamo čas kuhanja, ki je zapisan na embalaži. Zadnjih 6-7 minut jim dodamo brokoli.
 - Med kuhanjem špagetov v ponvi na olivnem olju popražimo šalotko. Ko se razpusti, dodamo česen in počakamo, da zadiši. Nato primešamo šampinjone.
 - Pražimo jih, da se spustijo in malce popečejo. Takšne odstavimo in jim dodamo peteršilj, maslo ter sol in feferon po okusu.
 - K šampinjonom primešamo kuhane špagete in brokoli ter v jed vmešamo še svež nariban parmezan.
 
Serviranje:
- Testenine postrežemo takoj, ko so pripravljene.
 
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.