Pirini piškoti
Krhki pirini piškoti, ki jih lahko poljubno okrasimo. Slastna ideja peko v božičnem času, ki bo razveselila vse sladkosnede. Podroben opis spodaj
Sestavine za 50 porcij
Testo:
- 250 g gladke pirine moke HAPPY HARVEST + nekaj dodatne moke za delo
- 50 g polnozrnate pirine moke HAPPY HARVEST
- 100 g sladkorja HAPPY HARVEST
- 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
- ščepec soli PIRANSKE SOLINE
- 200 g hladnega masla MILFINA, narezanega na kocke
- 1 rumenjak jajca OKUS PODEŽELJA
Okrasitev:
- 100 g bele kuverture BELLA, nasekljane
- 50 g mlečne kuverture BELLA, nasekljane
- različni okraski in posipi za piškote
Priprava
- Za testo zmešamo vse suhe sestavine, dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno kuhinjsko folijo in za približno 30 minut postavimo v hladilnik.
- Pečico segrejemo na 160 °C (izberemo peko na vroč zrak). Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo ter s poljubnimi modelčki izrežemo piškote. Položimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pri tem pazimo, da je med njimi dovolj prostora. Piškote pečemo 12–15 minut, da postanejo zlato-rjavi, nato jih ohladimo na rešetki.
- Belo in mlečno kuverturo v ločenih skledah stopimo nad vodno kopeljo. Ohlajene piškote namočimo v belo ali mlečno kuverturo in jih okrasimo s poljubnimi okraski za pecivo. Če želimo piškote porisati, v stopljeno kuverturo umešamo 1–2 kapljici vode in jo vlijemo v dresirno vrečko ali stožec, ki smo ga oblikovali iz papirja za peko.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.