Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 50 porcij

Testo:

  • 250 g gladke pirine moke HAPPY HARVEST + nekaj dodatne moke za delo
  • 50 g polnozrnate pirine moke HAPPY HARVEST
  • 100 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • 200 g hladnega masla MILFINA, narezanega na kocke
  • 1 rumenjak jajca OKUS PODEŽELJA

Okrasitev:

  • 100 g bele kuverture BELLA, nasekljane
  • 50 g mlečne kuverture BELLA, nasekljane
  • različni okraski in posipi za piškote

Priprava

  1. Za testo zmešamo vse suhe sestavine, dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno kuhinjsko folijo in za približno 30 minut postavimo v hladilnik.
  2. Pečico segrejemo na 160 °C (izberemo peko na vroč zrak). Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo ter s poljubnimi modelčki izrežemo piškote. Položimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pri tem pazimo, da je med njimi dovolj prostora. Piškote pečemo 12–15 minut, da postanejo zlato-rjavi, nato jih ohladimo na rešetki.
  3. Belo in mlečno kuverturo v ločenih skledah stopimo nad vodno kopeljo. Ohlajene piškote namočimo v belo ali mlečno kuverturo in jih okrasimo s poljubnimi okraski za pecivo. Če želimo piškote porisati, v stopljeno kuverturo umešamo 1–2 kapljici vode in jo vlijemo v dresirno vrečko ali stožec, ki smo ga oblikovali iz papirja za peko.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.