Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Sestavine:

  • 800 g krompirja
  • 3 jedilne žlice čajnega masla
  • 200 ml polnomastnega mleka
  • muškatni orešček
  • sol
  • poper

OKUS I:

  • 0,5 šopka rukole
  • 50 g črnih oliv brez koščic

OKUS II:

  • 1 jedilna žlica karija v prahu
  • 50 g rozin sultanin
  • 0,5 šopka peteršilja

OKUS III:

  • 500 g šampinjonov
  • 1 jedilna žlica repičnega olja
  • 0,5 šopka timijana

Priprava

  1. Krompir operemo, olupimo in pokritega kuhamo v vreli osoljeni vodi približno 25 minut. Nato ga odcedimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. V drugem loncu razpustimo maslo, prilijemo mleko in vse skupaj segrejemo. Solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Dodamo še topel krompir, ki smo ga prej pretlačili, premešamo in razdelimo na tri dele.

Okus I:

  1. Rukolo operemo in damo nekaj listov na stran, preostale pa sesekljamo. Olive razkoščičimo in skupaj z rukolo vmešamo v pire. Preden postrežemo, okrasimo z lističi rukole.

Okus II:

  1. V pire vmešamo kari in sultanine ali rozine ter ga okrasimo s peteršiljem.

Okus III:

  1. Šampinjone očistimo, fino sesekljamo in popražimo v ponvi na vročem repičnem olju. Nato jih vmešamo v pire, ki ga okrasimo z lističi timijana.

Nasvet

  • Pustite domišljiji prosto pot in pire začinite po svoje!