Pire – tris okusov
Za tris pirejev ne boste potrebovali veliko časa. Pripravite klasični krompirjev pire, ki ga razdelite na tri dele in vsak del po svoje obogatite z rukolo, rozinami in šampinjoni. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Sestavine:
- 800 g krompirja
- 3 jedilne žlice čajnega masla MILFINA
- 200 ml polnomastnega mleka MILFINA
- muškatni orešček
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
OKUS I:
- 0,5 šopka rukole
- 50 g črnih oliv brez koščic
OKUS II:
- 1 jedilna žlica karija LE GUSTO
- 50 g rozin sultanin HAPPY HARVEST
- 0,5 šopka peteršilja
OKUS III:
- 500 g šampinjonov
- 1 jedilna žlica repičnega olja OSANA
- 0,5 šopka timijana
Priprava
- Krompir operemo, olupimo in pokritega kuhamo v vreli osoljeni vodi približno 25 minut. Nato ga odcedimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. V drugem loncu razpustimo maslo, prilijemo mleko in vse skupaj segrejemo. Solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Dodamo še topel krompir, ki smo ga prej pretlačili, premešamo in razdelimo na tri dele.
Okus I:
- Rukolo operemo in damo nekaj listov na stran, preostale pa sesekljamo. Olive razkoščičimo in skupaj z rukolo vmešamo v pire. Preden postrežemo, okrasimo z lističi rukole.
Okus II:
- V pire vmešamo kari in sultanine ali rozine ter ga okrasimo s peteršiljem.
Okus III:
- Šampinjone očistimo, fino sesekljamo in popražimo v ponvi na vročem repičnem olju. Nato jih vmešamo v pire, ki ga okrasimo z lističi timijana.
Nasvet
- Pustite domišljiji prosto pot in pire začinite po svoje!
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.