Pečeno korenje po receptu Barbarella Green Chef
Recept za pečeno korenje, marinirano v olivnem olju in avganinem sirupu, z odlično kombinacijo začimb. Jed je primerna tudi za vegane. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
- 0,5 kg korenja NATUR AKTIV
- 3 jedilne žlice bio oljčnega olja NATUR AKTIV
- 2 jedilni žlici bio agavinega sirupa NATUR AKTIV
- 0,5 skodelice pomarančnega soka
- malo svežega timijana
- malo mandljevih lističev HAPPY HARVEST
- 0,5 skodelice sušenega paradižnika GOURMET
- sol
Priprava
- Korenje olupite in po dolgem prepolovite. V manjši skledici zmešajte olivno olje, agave ali rižev sirup, pomarančni sok, timijan in sol ter premažite korenje. Pečico segrejte na 180 ⁰C in pecite korenje 25 minut.
- Servirajte s popečenimi mandljevimi lističi in nasekljanimi brusnicami ter vloženimi suhimi paradižniki.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.