Pečeni zeleni šparglji s češnjevimi paradižniki, čebulo in rožmarinom
Imate radi šparglje? Pripravite jih z okusno zelenjavno kombinacijo. Okusna in lahka jed, ki je polna vlaknin, vitaminov in mineralov. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 800 g zelenih špargljev
- 2 vejici rožmarina
- 2 stroka česna
- 2 čebuli
- 4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
- 20 češnjevih paradižnikov
- sol
- poper LE GUSTO
Priprava
- Šparglje operemo, spodnjo tretjino olupimo, konce pa odrežemo.
- Vejici rožmarina osmukamo, stroka česna razpolovimo po dolžini, olupljeni čebuli pa narežemo na 4 dele.
- V ponvi na oljčnem olju približno 3 minute pri srednji temperaturi pražimo čebulo, česen in šparglje, začinimo s soljo, poprom in rožmarinom.
- Na koncu dodamo še oprane češnjeve paradižnike, pokrijemo in pražimo še 8 minut pri nizki temperaturi ter občasno premešamo.
- Postrežemo s sveže pečeno bageto.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.