Pečena postrv s krompirjem in špinačo
Marinirano postrv v olju in zeliščih postrežemo s krompirjem in špinačo, seveda ne sme manjkati tudi tržaška omaka. Preprosta jed za vse ljubitelje rib. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za postrv s prilogo:
- 4 postrvi
- sončnično olje OSANA
- peteršilj
- česen
- 2 limoni
- nekaj lovorjevih listov
- 400 g krompirja
- 300 g zamrznjene špinače
- kisla smetana
- sol
- poper LE GUSTO
Za tržaško omako:
- oljčno olje MINOS
- česen
- peteršilj
Priprava
Postrv s prilogo:
- Postrvi operemo in jih do suhega obrišemo. Česen narežemo na kolobarje (približno 2 do 3 stroke na postrv). V trebušno votlino postrvi damo svež peteršilj, česnove kolobarje, 2 do 3 rezine limone in lovorjev list. Postrvi premažemo s sončničnim oljem, solimo in popramo. Položimo jih v pekač in jih prelijemo s 3 žlicami vročega sončničnega olja ter 2 žlicama limoninega soka. Ribe pečemo v segreti pečici na 170 °C približno 20–25 minut. Med pečenjem jih enkrat ali dvakrat premažemo s sončničnim oljem.
- Krompirje olupimo, vsakega razrežemo na kose in kuhamo v soljeni vodi. Kuhan krompir dobro odcedimo. Na krožniku ga po okusu dosolimo.
- Medtem v ponvi segrejemo malo sončničnega olja in v njem popražimo polovico stroka nasekljanega česna, da zadiši. Dodamo špinačo in segrevamo, dokler se ne odtali. Po potrebi dolijemo malo vode ali jušne osnove. Špinačo začinimo s soljo in poprom, na koncu pa dodamo žličko kisle smetane.
Tržaška omaka:
- Česen in peteršilj nasekljamo. Oljčno olje rahlo segrejemo (ne sme biti vroče) in ga prelijemo po mešanici česna in peteršilja. Tako pripravljeno tržaško omako prelijemo po pečenih postrvih.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.