Pečena piščančja bedra z limono in kaprami
Pripravite pečena piščančja bedra z limono in kaprami.
Izvor recepta: Celjske mesnine d.o.o.
Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 osebe
- 1 paket piščančjih beder BBQ
- 2 čajni žlički mlete sladke paprike LE GUSTO
- 2 rdeči čebuli
- 2 korenja
- 4 stroki česna
- 5 limone
- 0,5 lončka vloženih kaper GOURMET
- 4 jedilne žlice masla MILFINA
- 1 vejica rožmarina
- sol in poper LE GUSTO
- olje Belassan
Priprava
- Piščančja bedra osušimo s papirnato kuhinjsko brisačko. Natremo s soljo, poprom in sladko papriko.
- Čebulo in korenje očistimo in grobo narežemo. Česen olupimo in stremo. Vso zelenjavo prestavimo v pekač s papirjem za peko (ali v ognjevarno posodo s pokrovom). Dodamo rezine limone, kapre, maslo in rožmarin. Rahlo solimo in popramo.
- Bedra položimo na pripravljeno zelenjavno posteljico.
- Pečemo pokrito, v pekaču 45 minut na 170°C. Po tem času odkrijemo in pečemo še 15 minut na 190°C.
- Pečena bedra postrežemo skupaj s pečeno zelenjavo, rezino limone in kaprami.
Nasvet
- Čas pečenja mesa lahko razpolovimo, če uporabimo meso brez kosti. Priloga, ki jo priporočamo: Tzatziki LYTTOS
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.