Pečen krompir s špinačo in jajcem na oko
Zdrava, okusna jed, ko se nam mudi. Krompir, jajce in špinača so sestavine, za današnje kosilo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 800 g krompirja
- 1 strok česna
- 1 čebula
- 2 jedilni žlici repičnega olja OSANA
- muškatni orešček
- 1 jedilna žlica čajnega masla MILFINA
- 500 g zamrznjene listnate špinače GARTENGOLD
- 100 ml sladke smetane MILFINA
- 4 bio jajca NATUR AKTIV
- 0,5 šopka majarona
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Krompir operemo in pokritega kuhamo v vreli osoljeni vodi približno 20 minut. Nato ga odcedimo in počakamo, da se nekoliko ohladi. Olupimo ga in narežemo na rezine. Olupljen česen in čebulo narežemo na kocke. Krompir v ponvi na repičnem olju zlato rjavo popečemo, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom.
- V vročem loncu stopimo maslo, da se speni. Na njem prepražimo narezano čebulo in krompir. Dodamo listnato špinačo in segrevamo, dokler se ne odtali. Vmes večkrat premešamo in po potrebi dolijemo malo vode ali jušne osnove. Zalijemo s smetano, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. V ponvi spečemo jajca na oko. Krompir, špinačo in pečena jajca razporedimo na krožnike in okrasimo s sesekljanim majaronom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.