Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 8 večjih krompirjev
  • 400 g lahkega sira feta
  • 50 g posušenih paradižnikov
  • 200 g smetane crème fraîche
  • šopek mešanih svežih zelišč
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
  2. Krompir operemo. Aluminijasto folijo razrežemo na 8 delov (ca. 20 x 30 cm), nanjo posujemo sol in v vsak kos folije zavijemo po en krompir. Nato vse skupaj zložimo na pekač in postavimo v pečico za približno 40 minut.
  3. Medtem osmukamo zelišča in jih drobno sesekljamo. Feto narežemo na kocke, sušene paradižnike pa sesekljamo.
  4. Smetano crème fraîche, zelišča, sušene paradižnike in feto zmešamo, segrejemo v loncu ter solimo in popramo, medtem pa ves čas mešamo.
  5. Krompir vzamemo iz pečice, naredimo zarezo v obliki križa ter nekoliko pritisnemo, da se krompir razpre.
  6. Po krompirju porazdelimo kremo in na koncu okrasimo z zelišči.