Pečen krompir s kremo iz fete in zelišč
Poigrajte se z nadevanim krompirjem velikanom. Pečenemu krompirju izdolbemo sredico, ki ji dodamo rdečo papriko in čili. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 8 večjih krompirjev
- 400 g lahkega sira feta LYTTOS
- 50 g posušenih paradižnikov CUCINA NOBILE
- 200 g smetane crème fraîche MILFINA
- šopek mešanih svežih zelišč
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Pečico segrejemo na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
- Krompir operemo. Aluminijasto folijo razrežemo na 8 delov (ca. 20 x 30 cm), nanjo posujemo sol in v vsak kos folije zavijemo po en krompir. Nato vse skupaj zložimo na pekač in postavimo v pečico za približno 40 minut.
- Medtem osmukamo zelišča in jih drobno sesekljamo. Feto narežemo na kocke, sušene paradižnike pa sesekljamo.
- Smetano crème fraîche, zelišča, sušene paradižnike in feto zmešamo, segrejemo v loncu ter solimo in popramo, medtem pa ves čas mešamo.
- Krompir vzamemo iz pečice, naredimo zarezo v obliki križa ter nekoliko pritisnemo, da se krompir razpre.
- Po krompirju porazdelimo kremo in na koncu okrasimo z zelišči.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.