Paradižnikova juha s tortelini po receptu Vibrant Plate
Vibrant Plate sta tokrat zakuhala paradižnikovo juho, za katero sta uporabila kar paradižnik iz konzerve, vanjo pa sta dodala še slastne torteline. Za prste polizat! Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 1 čebula
- 1 korenček
- 3 stroki česna
- 700 ml pločevinka paradižnika v koščkih
- zelenjavne jušne osnove
- 1 čajna žlička olja
- sol in poper
- lovorjev list
- bazilika
- origano
- 250 g tortelinov
- parmezan
Priprava
- Na žlici oljčnega olja popražimo sesekljano čebulo in korenček. Dodamo sesekljan česen, na hitro popražimo, nato pa zalijemo s paradižniki v koščkih. Pokuhamo 5 minut, nato dodamo jušno osnovo, začinimo s soljo in poprom po okusu, dodamo še lovorjev list, baziliko in origano.
- Kuhamo približno 20 minut, da se okusi povežejo in zelenjava zmehča.
- Ko je juha kuhana, odstranimo lovorjev list, juho pa s paličnim mešalnikom zmešamo do gladkega.
- Juho ponovno zavremo in vanjo stresemo torteline ter kuhamo par minutk po navodilih na embalaži.
- Postrežemo z žlico kisle smetane in parmezanom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.