Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za omako:

  • 2 jedilni žlici bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
  • 2 jedilni žlici rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 3 jedilne žlice svetle sojine omake ASIA
  • 1 jedilna žlica kečapa LOMEE
  • 3 jedilne žlice soka limete
  • 2 jedilni žlici vode

Za pad thai:

  • 200 g riževih rezancev
  • 300 g piščanca OKUS PODEŽELJA
  • 3 stroki česna
  • 2 šalotki
  • 100 g čvrstega bio tofuja NATUR AKTIV
  • 2 jedilni žlici olja
  • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
  • 3 pesti svežih kalčkov

Sestavine:

  • 0,5 stebla mlade čebule
  • pest drobnjaka
  • 0,5 lončka sesekljanih nesoljenih praženih arašidov
  • 1 limeta

Priprava

  1. Riževe rezance namočimo v hladno vodo vsaj za 1 uro, dokler ne postanejo mehki in bele barve.

Omaka za pad thai:

  1. V večji skodelici zmešamo kokosov in rjavi sladkor, sojino omako, kečap, sok limete ter vodo.

Sestavine:

  1. Piščanca narežemo na za grižljaj velike koščke in jih rahlo začinimo s soljo in poprom. Česen drobno sesekljamo. Šalotko sesekljamo, tofu pa narežemo na kocke. Česen, šalotko in tofu damo v skledo in premešamo, da se okusi povežejo.
  2. Mlado čebulo in drobnjak narežemo, nesoljene pražene arašide pa sesekljamo (lahko v mešalniku).

Priprava:

  1. Ko imamo pripravljene vse sestavine, začnemo s kuho. Večjo ponev ali vok dobro segrejemo, dodamo olje in popečemo piščanca. Ko je piščanec pečen, ga vzamemo iz ponve in damo na stran. V ponev po potrebi dolijemo olje in notri stresemo tofu s česnom in šalotko. Dobro prepražimo, da se šalotka razpusti, nato v ponev stresemo odcejene riževe rezance in omako. Med mešanjem pražimo, da se rezanci omehčajo in popijejo omako. Če so še čvrsti na ugriz, dodamo še žlico ali dve vode. Če se rezanci lepijo skupaj, dodamo še žlico olja.
  2. Ko so rezanci pripravljeni, jih premaknemo na stran ponve, dodamo žlico olja in v ponev ubijemo jajci. Z vilicami ju razžvrkljamo, nato pa čez dobljeno maso položimo rezance in pustimo 20 sekund, da se popeče s spodnje strani. Nato vse skupaj dobro premešamo.
  3. K rezancem sedaj vrnemo pečenega piščanca in dodamo kalčke (ali zelje) ter polovico sesekljanih arašidov, mlade čebule in drobnjaka. Še zadnjič dobro premešamo in rezance razdelimo na 4 krožnike.
  4. Rezance postrežemo z arašidi in rezino limete, povrh lahko potresemo še mlado čebulo in drobnjak.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.