Ovsena kaša z jagodičevjem po receptu Vibrant Plate
Začnite dan z zdravim zajtrkom, ki ga lahko pripravite že dan prej. Okusna ovsena kaša z dodatkom jagodičevja in dateljeve karamele. Podroben opis spodaj
Sestavine za 1 porcijo
- 5 jedilnih žlic ovsenih kosmičev
- 1 lonček rastlinskega mleka
- 2 pesti zemrznjenega poljubnega jagodičevja
- 1 čajna žlička bio kokosovega sladkorja
- 10 mehkih datljev
- 2 jedilni žlici arašidovega masla
- ščepec soli
Priprava
- V kozarcu zamešamo ovsene kosmiče z rastlinskim mlekom, kozarec zatisnemo s pokrovom in postavimo čez noć v hladnilik.
- V manjši lonec stresemo zmrznjeno jagodičevje in na nizkem ognju kuhamo, da se odtali in omehča. Z vilico na hitro pretlačimo, dodamo kokosov sladkor po okusu in kuhamo še kakšnih 10 minut, da se omaka zgosti.
- V mešalnik damo mehke izkoščičene datlje, dodamo arašidovo maslo, sol in kanček vode. Vse skupaj zmiksamo do gladkega. Po potrebi dodamo še vode, odvisno, kako gosto omako želimo.
- Zjutraj namočene kosmiče prestavimo v skledo (lahko jih tudi pustimo v kozarcu, če je dovolj velik). Po želji jih še pogrejemo. Dodamo žlico sadne omake in žličko datljeve karamele, na vrh pa dodamo še pest borovnic ali malin ter postrežemo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.