Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 2 porciji

  • 2 Oradi
  • 1 bio limona, narezana na rezine
  • 4 stroki česna
  • peteršilja NATUR AKTIV
  • bio oljčno olje NATUR AKTIV
  • sol in poper po okusu

Priprava

  1. Ribe osušimo in z ostrim nožem zarežemo. Limono razrežemo na rezine in po eno rezino dodamo v trebuh ribe. Česen in peteršilj sesekljamo, zamešamo z oljčnim oljem in nadevamo v trebuh ribe.
  2. Ribi premažemo po koži z oljčnim oljem, ter rahlo začinimo s soljo in poprom.
  3. Zakurimo žar (ali segrejemo žar ponev), rešetke namastimo z oljem in ribi položimo na rešetke. Pečemo približno 5-10 minut, da se ribi s spodnji strani zlato zapečeta, nato ribi obrnemo in pečemo še nekje 5 minut na drugi strani.
  4. Riba je pečena, ko meso enostavno odstopa od kosti. Takrat ribi vzamemo z ognja in damo na krožnik.
  5. Ribi pred serviranjem pokapamo z oljčnim oljem in posujemo s svežimi zelišči. Postrežemo z mladim pečenim krompirčkom.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.