Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 4 srednje velike sveže orade CROMARIS
  • 4 vejice rožmarina
  • oljčno olje CASTELLO
  • rezine limone
  • sol

Priprava

  1. Očiščene orade splaknemo pod hladno vodo in jih osušimo s papirnato brisačo. Da se bodo lepše pekle, jih po sredini trebuha od glave proti repu zarežemo z nožem.
  2. Previdno jih solimo po koži in v trebušni votlini, kamor damo tudi rožmarinovo vejico.
  3. Orade premažemo z oljčnim oljem, nato jih na žaru pečemo 10 minut na vsaki strani.
  4. Ko jih obrnemo, iz trebušne votline odstranimo rožmarinovo vejico.
  5. Postrežemo jih s krhlji limone.

Nasvet

  • Vesnin namig: morskih rib ni treba marinirati, zelo pomembno pa je, da so sveže in pravilno pečene ter da jih med peko obrnemo samo enkrat.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.