Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

  • 2 čebuli
  • 2 jedilni žlici olja OSANA
  • 2 jedilni žlici sladkorja DIAMANT
  • 4 jedilne žlice kisa LOMEE
  • 200 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
  • 200 ml paradižnikovega kečapa LOMEE
  • 2 jedilni žlici worcestrske omake
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • aromatični sekanci za žar

Priprava

  1. Sesekljano čebulo najprej prepražimo na olju, nato ji primešamo sladkor ter jo zalijemo s kisom in jabolčnim sokom. Dodamo še ostale sestavine, na hitro zavremo ter solimo in popramo po okusu.
  2. Sekance približno 1 uro namakamo v vodi. V okroglem žaru na levi strani pripravimo majhno gnezdo z žerjavico (najbolje, da to storimo po peki na žaru, ko je ostalo še nekaj žerjavice).
  3. Nanj položimo sekance, da začne nastajati dim.
  4. Posodo z omako položimo na desno stran rešetke (indirektni način peke), žar pokrijemo s pokrovom, zgornji zračnik pa zapremo skoraj do konca. Dimimo vsaj 15 minut.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.