Norveški losos v hrustljavem plaščku s paradižnikovimi njoki
Hitro, preprosto in okusno. Pripravite lososa s sirom v pečici, poleg njoke v paradižnikovem pestu. Jed je primerna za kosilo ali večerjo in vam vzame samo 20 minut. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
Za lososa:
- 300 g lososovega fileta GOURMET
- 50 g naribanega sira Grana Padano CUCINA NOBILE
- limonin sok
- sol
Za njoke:
- njoki FARMER'S GOLD
- sol
- paradižnikov pesto CARLONI
Priprava
- File lososa prepolovimo po sredini. Oba dela rahlo posolimo in pokapamo z malo limoninega soka. Ne eni strani fileja pečemo približno 3 minute, nato ju obrnemo in ju tudi na drugi strani pečemo 3 minute.
- Medtem naribamo sir grana padano. Popečena fileja potrosimo z naribanim sirom in poskrbimo, da se ta čim bolje oprime lososa.
- Več sira kot bo na filejih, tem boljši bo končni rezultat. Nato fileja položimo v pekač in ju pečemo v pečici pri 250 °C z gretjem zgoraj, dokler ne postaneta zlato rjava. Kot prilogo lahko postrežemo njoke. Skuhamo jih v slanem kropu v skladu z navodili na embalaži, odcedimo in povaljamo v paradižnikovem pestu.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.