Njoki z gobicami po receptu Barbarella Green Chef
Recept za njoke in omako iz zelenjave in gob. Okusna ideja za lahko kosilo ali večerjo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 3 porcije
Njoki:
- 100 g moke HAPPY HARVEST
- 500 g kuhanega in olupljenega krompirja
- 100 g zmehčanega rastlinskega masla
- 1 ščepec soli LE GUSTO
Omaka:
- 1 večja čebula, drobno sesekljana
- 2 stroka drobno sesekljanega česna
- 200 g šampinjonov
- 1 cup mešane zelenjave (korenček, grah, mladi stročji fižol)
- 1 jedilna žlica sojine omake
- malo zelenjavne jušne osnove
- 2 jedilni žlici mletih ovsenih kosmičev NATUR AKTIV
- sol in poper po okusu
Priprava
Njoki:
- krompir skuhajte in ga pretlačite, dodajte moko, maslo in sol. Pripravite testo za njoke. Testo razdelite na več delov (kroglic) in jih na pomokani površini razvaljajte v kače. Pripravite njoke in jih skuhajte v soljenem, vrelem kropu. Kuhani so takrat, ko se dvignejo na gladino.
Omaka:
- najprej prepražite čebulo, solite, dodajte česen in gobice in pražite cca 15 minut. Nato dodajte zelenjavo in jo pokuhajte. Dodajte sojino omako in zelenjavno jušno osnovo, solite in poprajte ter na koncu zgostite z mletimi ovsenimi kosmiči. Postrezite z njoki.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.