Njoki z dimljenim lososom
Pripravite lososa v smetanovi omaki in ga postrezite z njoki. Odlična ideja za kosilo ali večerjo, ko vam primanjkuje časa. Priprava je hitra in enostavna. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 2 zavoja njokov CARLONI
- 200 g dimljenega lososa ALMARE SEAFOOD
- 1 manjša čebula
- malo masla MILFINA
- 100 ml belega vina
- 50 g kisle smetane MILFINA
- 100 ml sladke smetane MILFINA
- sol
- poper LE GUSTO
- 0,5 bio limone
- 1 čajna žlička kopra LE GUSTO
Priprava
Omaka:
- Na drobno sesekljano čebulo prepražimo na maslu, da postekleni. Zalijemo jo z belim vinom ter dodamo kislo in sladko smetano ter nastrgano limonino lupino. Omako na kratko pokuhamo in dodamo lososa, ki smo ga prej narezali na približno 1 cm široke rezine. Še enkrat na kratko pokuhamo. Začinimo s koprom, soljo in poprom ter rahlo premešamo.
Njoki:
- Njoke skuhamo v slanem kropu. Ko po 2–3 minutah priplavajo na površino, jih odcedimo in postrežemo skupaj s pripravljeno omako.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.