Njoki v paradižnikovi omaki receptu Barbarella Green Chef
Bi danes kaj veganskega? Pripravite njoke s češnjevimi paradižniki in začimbami. Primerno za kosilo, večerjo ali malico, ki jo vzamete s seboj. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
- 1 paket njokov CARLONI
- 10 češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
- malo BIO ekstra deviškega oljčnega olja NATUR AKTIV
- 3 stroki česna
- 100 ml bio paradižnikove omake NATUR AKTIV
- malo sveže bazilike, grobo nasekljane
- sol in poper po okusu
- malo rastlinske smetane za kuhanje
- kvasni kosmiči za posip
Priprava
- Češnjeve paradižnike narežite na polovičke in jih na ponvici prepražite na olivnem olju, toliko da se zmehčajo. Nato dodajte česen in še malo prepražite da lepo zadiši (pazite da se česen ne zažge), nato dodajte pelate, sveže nasekljano baziliko in solite ter poprajte po svojem okusu.
- Za bolj kremasto teksturo dodajte še 2 jušni žlici sojine smetane za kuhanje.
- Medtem zavrite vročo vodo v loncu in jo solite. V njej skuhajte njoke po navodilih iz embalaže (cca 3 minute, oziroma toliko časa, da njoki priplavajo na površje).
- Nato jih odcedite in vmešajte v ponev s paradižnikovo omako.
Dekoracija:
- Dekorirajte s kvasnimi kosmiči (namesto parmezana).
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.