Natrgane piščančje krače v sendviču
Pripravite natrgane piščančje krače v sendviču.
Izvor recepta: Celjske mesnine d.o.o.
Podroben opis spodaj
Sestavine za 5 oseb
- 1 paket piščančjih krač BBQ
- 1 žlička sladke paprike Le Gusto
- 1 žlička gorčice Le Gusto
- 0,5 čajne žličke česna v prahu
- 0,25 čajne žličke kajenskega popra
- 5 jedilnih žlic rastlinskega olja (Belassan)
- 2 korenčka
- 1 bela čebula
- 3 stroki česna
- 7 jedilnih žlic belega vina
- 7 jedilnih žlic vode
- sol in poper LE GUSTO
Priprava
- V posodi zmešamo sladko papriko, kajenski poper, gorčico, česen v prahu, olje, sol in poper. Dodamo piščančje krače in dobro pregnetemo.
- Korenje, čebulo in česen očistimo in grobo narežemo. Prestavimo v posodo za pečenje. Prilijemo vino in vodo.
- Kose začinjenega piščanca prestavimo na narezano zelenjavo v posodo za pečenje.
- Sestavine v pekaču prekrijemo s papirjem za peko. Pečemo približno 45 minut na 180°C.
- Ko je meso pečeno, ločimo meso od kosti. Z jedilnimi vilicami meso natrgamo na poljubne dele.
- Natrgano meso prestavimo v koruzno štručko. Po želji dodamo še gorčično ali majonezo omako ter svežo zelenjavo po lastnem okusu.
Nasvet
- Krače pečemo daljši čas, na nizki temperaturi. Natrgano meso dobro premešamo s pečeno zelenjavo in ostalo tekočino, da vpije karamelizirane sokove, nastale pri pečenju. Na koncu dodamo še zapečeno hamburško slanino.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.