Nadevan piščanec
Preprost recept za nadevanega pečenega piščanca, za katerega potrebujete le osnovne sestavine. Okusna ideja za nedeljsko kosilo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 3 porcije
- 1 bio piščanec NATUR AKTIV
- 2 veliki žemlji
- 1 dl bio dalj časa svežega mleka NATUR AKTIV
- 0,5 čebule
- sončnično olje OSANA
- 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
- ščepec majarona LE GUSTO
- 1 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
- sol PIRANSKE SOLINE
- črni poper LE GUSTO
- mešanica začimb za piščanca LE GUSTO
- 2 korenčka
Priprava
Nadev:
- Za nadev žemlje narežemo na majhne kocke, jih poparimo z vročim mlekom ter premešamo. Nasekljano čebulo prepražimo na olju ter jo skupaj z nasekljanim peteršiljem, majaronom in jajcem dodamo v nadev. Solimo in popramo po okusu ter vse skupaj rahlo premešamo.
Priprava:
- Z maso nadevamo trebušno votlino piščanca, ki ga po potrebi zvežemo s kuhinjsko vrvico.
- Piščanca posujemo s piščančjo mešanico začimb ter ga položimo v pekač, v katerega dodamo malo olja in na kolobarje narezano korenje.
- Pečemo pri 180 °C uro in pol.
- Med peko piščanca večkrat polijemo z vročim sokom, ki se nabira na dnu pekača.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.