Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Sestavine:

  • 250 g naravnega bio tofuja
  • 1 rdeča paprika
  • 2 čebula
  • 0,5 ananasa
  • žar omaka
  • sol in poper
  • česen v prahu
  • paprika v prahu

Za prilogo:

  • basmati riž
  • sladko-kisla pomaka

Priprava

  1. Tofu ovijemo v kuhinjsko krpo ali papirnato brisačo, ga obtežimo s težko kozico in počakamo približno eno uro, da odvečna voda odteče. Nato ga obrišemo in razrežemo na kocke. Začinimo s soljo, poprom, česnom in papriko, pokapamo z žar omako, dobro premešamo in pustimo marinirati eno uro.
  2. Papriko in čebulo narežemo na koščke, ananas očistimo in ravno tako narežemo na kocke.
  3. Na nabodala izmenično nabodemo tofu, ananas, papriko in čebulo, nato pa jih popečemo na žaru ali v žar ponvi. Med peko jih še večkrat premažemo z žar omako.
  4. Medtem posebej skuhamo basmati riž in ga nato še vročega postrežemo z nabodalci, omako in rezino limete.