Nabodala s kozicami in limonovim aiolijem
Nabodala s kozicami in čebulo. Odlična ideja za vse žar mojstre. Popestrite piknik z morsko hrano. Podroben opis spodaj
Sestavine za 10 porcij
Nabodala:
- 40 kozic ALMARE SEAFOOD
- 1 rdeča čebula
- 0,5 šopka peteršilja
- 6 jedilnih žlic BBQ omake
- 1 čajna žlička bio čilija v prahu NATUR AKTIV
Aioli:
- 2 stroka česna
- 2 jedilni žlici bio oljčnega olja NATUR AKTIV
- 100 g majoneze LOMEE
- 50 g jogurta MILFINA
- 1 bio limona
- sol in poper LE GUSTO
Priprava
- Odtajane kozice damo na papirnato brisačo, da se dobro odtečejo. Čebulo razkosamo na osmine in plasti razločimo. Peteršilj drobno narežemo in ga zmešamo z BBQ-omako in dvema jušnima žlicama vode. Kozice in kose čebule izmenično nataknemo na paličice.
- Da pripravimo aioli, stisnemo česen in ga v oljčnem olju na srednjem ognju na hitro svetlo popražimo. Odstavimo ga in pustimo, da se popolnoma ohladi. Limonovo lupino naribamo in iz limone iztisnemo sok.
- Sok dobro premešamo z majonezo, česnom z oljem in jogurtom, nastali aioli pa začinimo s soljo in poprom.
- Nabodala solimo in popramo ter položimo na vroč žar in pečemo 4–5 minut z obeh strani. Na koncu jih premažemo z BBQ-marinado ter posujemo z zdrobljenim čilijem in naribano limonovo lupino. Aioli postrežemo poleg.
Nasvet
- Slastno! Aioli je nepogrešljiva omaka sredozemske kuhinje. Tradicionalno jo izdelujejo iz česna, oljčnega olja, limonovega soka in jajčnega rumenjaka.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.