Mlačna kvinojina solata s svežimi falafli iz pečice
Okusna in zdrava malica, ki jo lahko pripravite že v naprej. Kvinojina solata s falafli in okusnim paradižnikovim prelivom vas bo zagotovo očarala. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Falafli:
- 1 pločevinka čičerike Nature‘s Gold (240 g odcejene teže)
- 1 strok česna, olupljen
- 1 majhna čebula
- 0,5 šopka grobo nasekljanega peteršilja
- 2 jedilni žlici pšenične moke HAPPY HARVEST
- 1 konica noža zdrobljenega čilija (sveže zmletega)
Sestavine:
- 200 g kvinoje
Solata s kvinojo:
- 2 mlada pora
- 2 stebli zelene
- 1 rdeča paprika
- 1 čebula
- 100 g celih praženih lešnikov HAPPY HARVEST
- 1 jedilna žlica paradižnikove mezge CARLONI
Preliv:
- 60 ml oljčnega olja CASTELLO
- 40 ml solatnega kisa LOMEE
- sol in poper po okusu
Priprava
- Čičeriko odcedimo in jo skupaj s preostalimi sestavinami gladko sesekljamo s paličnim mešalnikom. Maso za falafle pikantno začinimo s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 200 °C (ventilator).
- Kvinojo skuhamo po navodilih na embalaži. Ko se kuha, zelenjavo drobno narežemo. Vse sestavine za preliv dobro zmešamo ter začinimo s soljo in poprom.
- Zelenjavo, lešnike in preliv dodamo vroči kvinoji, dobro premešamo in do zaužitja pustimo počivati.
- Iz mase za falafle z mokrimi rokami oblikujemo dvanajst kroglic velikosti žogice za namizni tenis. Zložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, ter jih v že zagreti pečici pečemo 20 minut.
- Solato razdelimo v skodelice in še mlačno postrežemo s sveže pečenimi falafli.
Zanimivost:
- Kvinoja izvira iz južnoameriških Andov. Inki so jo imenovali »mati vseh žit«. Nič čudnega. Je namreč izjemno hranljiva ter vsebuje velike količine kalcija, fosforja in železa.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.