Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Falafli:

  • 1 pločevinka čičerike Nature‘s Gold (240 g odcejene teže)
  • 1 strok česna, olupljen
  • 1 majhna čebula
  • 0,5 šopka grobo nasekljanega peteršilja
  • 2 jedilni žlici pšenične moke HAPPY HARVEST
  • 1 konica noža zdrobljenega čilija (sveže zmletega)

Sestavine:

  • 200 g kvinoje

Solata s kvinojo:

  • 2 mlada pora
  • 2 stebli zelene
  • 1 rdeča paprika
  • 1 čebula
  • 100 g celih praženih lešnikov HAPPY HARVEST
  • 1 jedilna žlica paradižnikove mezge CARLONI

Preliv:

  • 60 ml oljčnega olja CASTELLO
  • 40 ml solatnega kisa LOMEE
  • sol in poper po okusu

Priprava

  1. Čičeriko odcedimo in jo skupaj s preostalimi sestavinami gladko sesekljamo s paličnim mešalnikom. Maso za falafle pikantno začinimo s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 200 °C (ventilator).
  2. Kvinojo skuhamo po navodilih na embalaži. Ko se kuha, zelenjavo drobno narežemo. Vse sestavine za preliv dobro zmešamo ter začinimo s soljo in poprom.
  3. Zelenjavo, lešnike in preliv dodamo vroči kvinoji, dobro premešamo in do zaužitja pustimo počivati.
  4. Iz mase za falafle z mokrimi rokami oblikujemo dvanajst kroglic velikosti žogice za namizni tenis. Zložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, ter jih v že zagreti pečici pečemo 20 minut.
  5. Solato razdelimo v skodelice in še mlačno postrežemo s sveže pečenimi falafli.

Zanimivost:

  1. Kvinoja izvira iz južnoameriških Andov. Inki so jo imenovali »mati vseh žit«. Nič čudnega. Je namreč izjemno hranljiva ter vsebuje velike količine kalcija, fosforja in železa.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.