Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 10 porcij

Za testo:

  • 150 g polnozrnate pirine moke
  • 50 ml mandljevega mleka
  • 0,5 suhega kvasa
  • 1 ščepec kurkume
  • 20 g bio kokosovega olja
  • 2 jedilni žlici kokosove smetane
  • SI_lupinica bio limone
  • 2 jedilni žlici bio kokosovega sladkorja

Za nadev:

  • 100 g rožičeve moke
  • 1 drobno naribano jabolko
  • 1 lupinica BIO pomaranče
  • kanček ruma
  • 4 jedilne žlice bio kokosovega sladkorja
  • 100 ml kokosovega mleka
  • 25 g bio kokosovega olja
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1 čajna žlička burbonske vanilije
  • 1 ščepec soli

Priprava

  1. Najprej pripravimo kvasec. Žličko kvasa zmešamo s tremi žlicami toplega mandljevega mleka in 1 žličko kokosovega sladkorja ter pustimo na strani, da vzhaja.
  2. Zmešamo suhe sestavine. V sredini naredimo vdolbinico, vanjo pa damo mokre sestavine s kvascem. Dobro pregnetemo. Pokrijemo s krpo in pustimo, da vzhaja (okoli 30 min).
  3. Medtem naredimo nadev. Rožič popražimo, da zadiši, dodamo mu vse ostale sestavine in premešamo. Če je masa pregosta, dodamo še kokosovo mleko, če je masa preredka pa dodamo še rožičevo moko.
  4. Ko testo podvoji volumen, ga postavimo na pomokano površino in za prst debelo previdno razvaljamo v pravokotnik.
  5. Testo narežemo na cca. 11 cm široke trakove. Trakove premažemo z nadevom in ga zvijemo običajno kot za potico.
  6. Zvito rolico potice razrežemo na cca. 10 do 11 cm dolge rolice in jih položimo v silikonski pekač za mini potičke. Do dna prebodemo vsako z iglo (da izpustimo zrak) in pustimo, da ponovno vzhaja (15 minut).
  7. Potičke pečemo 20 minut na 180 °C. Ko so pečene, jih še nekaj minut pustimo v modelu, nato pa jih preobrnemo na servirno desko. Postrežemo.