Marinirani zrezki vratovine na žaru s pisano poletno solato
Odlična ideja za sveže poletno kosilo. Poleg nezahtevnih mariniranih zrezkov vratovine se odlično poda lahka zelenjavna solata iz fižola, paradižnika, paprike in zelišč. Podroben opis spodaj
Sestavine za 6 porcij
- 6 že pripravljenih zrezkov svinjske vratovine z zelišči/papriko
- 2 pločevinki rjavega fižola HAPPY HARVEST
- 2 čebuli
- 3 paradižniki
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 zelena paprika
- peteršilj LE GUSTO
- 3 jedilne žlice jabolčnega kisa LOMEE
- 3 jedilne žlice sončničnega olja OSANA
- sol
- poper LE GUSTO
- črni hlebec
Priprava
- Rjavi fižol iz konzerve stresemo v cedilo in ga pod tekočo vodo dobro speremo. Pustimo, da odteče voda, nato damo fižol v skledo za solato.
- Čebulo, papriko in paradižnik narežemo na manjše kocke. Pri paradižniku uporabimo samo mesnati del (pečke odstranimo).
- Narezano zelenjavo dodamo k fižolu, potresemo s peteršiljem, dodamo sončnično olje in jabolčni kis ter začinimo s soljo in poprom.
- Vse skupaj dobro premešamo in pustimo počivati pol ure, da se sestavine dobro prepojijo.
- Že pripravljene zrezke svinjske vratovine v marinadi iz zelišč ali paprike na vročem žaru pečemo približno 8 minut. Med peko jih večkrat obrnemo.
- K zrezkom postrežemo prej pripravljeno pisano poletno solato in sveže narezane rezine črnega hlebca.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.