Mangova panakota s čokoladnimi trakci
Pripravite sladico iz mangovega pireja, vanilijeve panakote in čokoladnih trakcev. Slastna in osvežilna sladica. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za mangov pire:
- 2 zrela manga
- sok polovice pomaranče
- 1 jedilna žlica kristalnega sladkorja AGRAGOLD
Za panakoto:
- 1 zavoj želatine v prahu BELLA (30 g)
- 1 vaniljev strok ali vanilijev sladkor
- 500 ml sladke smetane MILFINA
- 40 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
Za čokoladne trakce:
- 110 g čajnega masla MILFINA
- 110 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 110 g beljaka bio jajc NATUR AKTIV
- 120 g gladke pšenične moke KORNGOLD
- 1 jedilna žlica kakava v prahu BELLA
Priprava
Mangov pire:
- Oba manga olupimo in narežemo na koščke. Dodamo sok pomaranče in sladkor ter pretlačimo.
Panakota:
- Vaniljev strok razpolovimo po dolžini in postrgamo sredico.
- V loncu na hitro zavremo sladko smetano, vaniljevo sredico in sladkor ter pustimo, da rahlo vre 10 do 12 minut.
- Odstavimo, precedimo in pustimo, da se ohladi.
- Želatino v prahu počasi dodajamo v ohlajeno maso s sladko smetano in pri tem stalno mešamo, dokler se ne raztopi. Nato primešamo približno polovico mangovega pireja.
- V pladenj za peko mafinov postavimo kozarčke, tako da stojijo pod kotom 45°. Vanje previdno vlijemo panakotino maso in postavimo v hladilnik za dve uri, da se strdi.
- Preden postrežemo, kozarčke napolnimo s preostankom mangovega pireja.
Čokoladni trakci:
- Pečico segrejemo na 180 °C.
- Maslo in sladkor penasto vmešamo. Dodamo jajčni beljak sobne temperature ter primešamo še moko in kakav, da nastane gladka masa.
- Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj namažemo maso v obliki trakcev. Pazimo, da nimajo lukenj in niso debelejši od 2 mm, poleg tega pa jih ne smemo namazati preblizu skupaj, da se ne bi med peko sprijeli.
- Pečemo 4 do 6 minut oziroma dokler trakci niso zlato rjave barve, saj bodo še porjaveli.
Postrežemo:
- Mangovo panakoto okrasimo s čokoladnimi trakci in postrežemo. Pa dober tek!
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.