Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 35 porciji

Za ca. 450 g testa:

  • 250 g moke KORNGOLD
  • 75 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 1 jajce OKUS PODEŽELJA
  • 125 g ohlajenega masla MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE

Za ca. 30–40 polžkov:

  • 450 g krhkega testa
  • 80 ml mleka MILFINA
  • 125 g bio mletega maka NATUR AKTIV
  • 25 g masla MILFINA (sobne temperature)
  • 40 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 1 paketek vaniljevega sladkorja BELLA
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV

Priprava

Krhko testo:

  1. Moko skupaj s ščepcem soli presejemo v posodo in v sredini naredimo jamico, kamor dodamo sladkor in jajce. Z vilicami ju zmešamo v gosto kašo. Dodamo še na koščke narezano maslo in vse skupaj previdno zamesimo, tako da postopoma jemljemo moko z roba. Ko je testo gotovo, ga oblikujemo v kepo in damo za približno pol ure v hladilnik.

Makovi polžki:

  1. Za makov nadev zavremo mleko, ga odstavimo, vmešamo mak in pustimo počivati 15 minut. Nato dodamo ostale sestavine za nadev in vse dobro premešamo.
  1. Testo položimo med 2 kosa prozorne živilske folije in ga razvaljamo v 4–5 mm debel pravokotnik. Enakomerno ga premažemo z makovim nadevom in zvijemo v približno 3 cm debelo rulado, ki jo zavijemo v prozorno živilsko folijo in damo v zamrzovalnik za 4–5 ur. Zamrznjeno rulado z ostrim nožem narežemo na 0,5 cm debele rezine.
  2. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 18–20 minut v pečici pri 175 °C.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.