Makovi polžki
Estetsko privlačna makova rulada, ki se zamrzne in speče. Makove polžke lahko postrežemo ob različnih priložnostih. Podroben opis spodaj
Sestavine za 35 porciji
Za ca. 450 g testa:
- 250 g moke KORNGOLD
- 75 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 1 jajce OKUS PODEŽELJA
- 125 g ohlajenega masla MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
Za ca. 30–40 polžkov:
- 450 g krhkega testa
- 80 ml mleka MILFINA
- 125 g bio mletega maka NATUR AKTIV
- 25 g masla MILFINA (sobne temperature)
- 40 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 1 paketek vaniljevega sladkorja BELLA
- 1 bio jajce NATUR AKTIV
Priprava
Krhko testo:
- Moko skupaj s ščepcem soli presejemo v posodo in v sredini naredimo jamico, kamor dodamo sladkor in jajce. Z vilicami ju zmešamo v gosto kašo. Dodamo še na koščke narezano maslo in vse skupaj previdno zamesimo, tako da postopoma jemljemo moko z roba. Ko je testo gotovo, ga oblikujemo v kepo in damo za približno pol ure v hladilnik.
Makovi polžki:
- Za makov nadev zavremo mleko, ga odstavimo, vmešamo mak in pustimo počivati 15 minut. Nato dodamo ostale sestavine za nadev in vse dobro premešamo.
- Testo položimo med 2 kosa prozorne živilske folije in ga razvaljamo v 4–5 mm debel pravokotnik. Enakomerno ga premažemo z makovim nadevom in zvijemo v približno 3 cm debelo rulado, ki jo zavijemo v prozorno živilsko folijo in damo v zamrzovalnik za 4–5 ur. Zamrznjeno rulado z ostrim nožem narežemo na 0,5 cm debele rezine.
- Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 18–20 minut v pečici pri 175 °C.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.