Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Lososov tatarski biftek:

  • 300 g norveškega lososa
  • šopek drobnjaka, drobno sesekljanega
  • 50 g sušenih oliv, grobo sesekljanih
  • 12 sardel (sorta: provansalske)
  • drobnjak za okrasitev

Omaka rouille:

  • 100 g majoneze
  • 1 čajna žlička soli
  • 0,3 g mletega žafrana
  • 1 strok česna, drobno sesekljanega

Ostalo:

  • 1 francoska bageta za dopeko

Priprava

  1. Lososa narežemo na drobne koščke, primešamo še druge sestavine in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.
  2. Za omako rouille zmešamo vse sestavine in pustimo, da zmes nekoliko počiva. Bageto dopečemo po navodilih na embalaži.
  3. Nekaj omake rouille namažemo na vsak krožnik. Na krožnik postavimo okrogel obroč in ga napolnimo s tatarskim biftekom. Obroč previdno odstranimo in biftek okrasimo s sardelami in sesekljanim drobnjakom. Zraven postrežemo narezano bageto.