Lososov filet z belimi šparglji, zeliščno peno in pretlačenim krompirjem
Vam je zadišal losos? Pripravite ga s podušenimi belimi šparglji, pretlačenim krompirjem in se poigrajte s pripravo zeliščne pene. Odlično morsko kosilo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 4 zamrznjeni lososovi fileti ALMARE SEAFOOD (po 250 g)
- 600 g belih špargljev
- 1 kg čvrstega krompirja
- čajno maslo MILFINA
- limonin sok
- 5 vejic koprca
- 1 sveženj krebuljice
- 0,25 svežnja peteršilja
- 0,5 svežnja drobnjaka
- 4 rumenjaki iz bio jajc NATUR AKTIV
- sladkor DIAMANT
- sol
- poper LE GUSTO
Priprava
- Zamrznjene lososove filete čez noč odtalimo v hladilniku. Šparglje olupimo, jim odrežemo konce in jih v ponvi na maslu pri nizki temperaturi podušimo. Dodamo ščepec soli in sladkorja, prelijemo s 150 ml vode in pokrite počasi kuhamo 10 minut. Lososove filete začinimo s soljo, poprom in malo limoninega soka. Ovijemo jih v namaščeno alu folijo in jih v pečici pri 200 °C (oz. pri 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka) pečemo 15 minut.
- Krompir olupimo, narežemo na četrtine in skuhamo v kropu. Vodo odlijemo, dodamo 1 čajno žličko masla, sol, poper in limonin sok ter grobo pretlačimo.
- Zelišča operemo, listke osmukamo s stebelc in jih sesekljamo.
- Lososove filete vzamemo iz folije. Sok, ki je nastal pri pečenju, zlijemo v skledo ter mu dodamo še sok iz ponve, v kateri smo dušili šparglje, in rumenjake. Vse skupaj z metlico stepemo nad vodno kopeljo, da nastane pena. Primešamo sesekljana zelišča in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Lososove filete postrežemo skupaj s pretlačenim krompirjem in zeliščno peno.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.