Lososov file na zelenjavni posteljici
Ste za morsko kosilo? Sočen losos pečen v foliji skupaj z zelenjavo z vinsko smetanovo omako. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
- 100 g riža HAPPY HARVEST
- 1 olupljen korenček
- 1 bučka
- 2 losososva fileta GOURMET (po 150 g)
- 1 bio limona, narezana na rezine
- 1 šopek drobnjaka, drobno sesekljanega
- 50 g masla MILFINA, narezanega na kocke
- 4 stroki česna
- 100 g drobno narezanih šampinjonov
- malo oljčnega olja MINOS
- 1 čebula, drobno nasekljana
- 100 ml belega vina
- 200 ml sladke smetane MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- drobnjak
Priprava
- Riž skuhamo v slani vodi. Korenček in bučko s spiralnim rezalnikom ali lupilnikom narežemo na tanke trakove. Lososova fileja položimo na aluminijasto folijo in ju obložimo z limoninimi rezinami, drobnjakom, maslom in stroki česna.
- Okoli filejev položimo še zelenjavne trakove in šampinjone, vse skupaj posolimo in popopramo ter folijo zapremo, da nastane zavojček. Lososa v zavojčku pečemo 15 minut na žaru ali v pečici pri 180 °C (izberemo peko na vroč zrak).
- Medtem na oljčnem olju posteklenimo čebulo ter jo zalijemo z belim vinom in sladko smetano. Omako zavremo ter posolimo in popopramo. Ko je losos pečen, folijo odpremo in nastali sok prilijemo omaki.
- Lososa, zelenjavo in omako položimo na krožnik ter okrasimo s svežim drobnjakom.
Nasvet
- Izvrsten je tudi z lisičkami.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.