Lososov file na zelenjavni posteljici
Ste za morsko kosilo? Sočen losos pečen v foliji skupaj z zelenjavo z vinsko smetanovo omako. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
- 100 g riža
 - 1 olupljen korenček
 - 1 bučka
 - 2 losososva fileta (po 150 g)
 - 1 bio limona, narezana na rezine
 - 1 šopek drobnjaka, drobno sesekljanega
 - 50 g masla, narezanega na kocke
 - 4 stroki česna
 - 100 g drobno narezanih šampinjonov
 - malo oljčnega olja
 - 1 čebula, drobno nasekljana
 - 100 ml belega vina
 - 200 ml sladke smetane
 - sol
 - poper
 - drobnjak
 
Priprava
- Riž skuhamo v slani vodi. Korenček in bučko s spiralnim rezalnikom ali lupilnikom narežemo na tanke trakove. Lososova fileja položimo na aluminijasto folijo in ju obložimo z limoninimi rezinami, drobnjakom, maslom in stroki česna.
 - Okoli filejev položimo še zelenjavne trakove in šampinjone, vse skupaj posolimo in popopramo ter folijo zapremo, da nastane zavojček. Lososa v zavojčku pečemo 15 minut na žaru ali v pečici pri 180 °C (izberemo peko na vroč zrak).
 - Medtem na oljčnem olju posteklenimo čebulo ter jo zalijemo z belim vinom in sladko smetano. Omako zavremo ter posolimo in popopramo. Ko je losos pečen, folijo odpremo in nastali sok prilijemo omaki.
 - Lososa, zelenjavo in omako položimo na krožnik ter okrasimo s svežim drobnjakom.
 
Nasvet
- Izvrsten je tudi z lisičkami.
 
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.