Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za lososa s špinačo in mozzarello:

  • 4 lososove fileje za žar (vrsta Toskana)
  • 600 g zamrznjene špinače
  • češnjev paradižnik
  • 2 zavoja bivolje mozzarelle
  • 0,5 limone
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Za mediteranski krompir:

  • 360 g krompirja
  • 40 g masla MILFINA
  • 10 temnih grških oliv LYTTOS
  • peteršilj
  • timijan
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

Losos s špinačo in mozzarello v alu foliji:

  1. Pečico segrejemo na 160 °C. Pripravimo 4 kose folije, vsakega za eno porcijo jedi. Špinačo segrejemo, jo začinimo s soljo in poprom ter jo razdelimo na 4 kose alu folije. Z lososovih filejev odstranimo kožo. Iztisnemo sok pol limone in ga polijemo po lososovih filejih. Češnjeve paradižnike in mozzarello narežemo na kolobarje. Na špinačo damo kos lososovega fileja, nanj plast narezanih češnjevih paradižnikov in plast bivolje mozzarelle. Alu folijo na vrhu stisnemo, da oblikujemo majhne paketke, ki jih v pečici pečemo približno 20 minut. Pečeno jed na krožniku postrežemo kar v foliji. Zraven ponudimo mediteranski krompir.

Mediteranski krompir:

  1. Krompir olupimo, razrežemo na 4 kose in kuhamo v soljeni vodi. Skuhan krompir dobro odcedimo. Kose krompirja popečemo v ponvi s segretim maslom, da dobijo zlato rumeno barvo. Olive razkoščičimo, jih narežemo na manjše koščke in jih skupaj s sesekljanimi zelišči stresemo v ponev s krompirjem. Začinimo s soljo in poprom.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.