Losos s citrusi, avokadovo salso in pečenim krompirčkom po receptu Vibrant Plate
Okusna jed z lososom z dodatkom avokada in pečenega krompirja. Odlična ideja za zdravo kosilo ali večerjo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
Sestavine:
- 4 krompirji
- bio oljčno olje NATUR AKTIV
- sol in poper LE GUSTO
- 2 fileja lososa za žar s poprom
- 1 čajna žlička dimljene paprike v prahu LE GUSTO
- lupinica polovice pomaranče
- lupinica polovice limone
- 5 rezine pomaranče
- 2 šalotki
- peteršilj
- 0,5 avokada
Za avokadovo pomako:
- sok polovice pomaranče
- sok polovice limone
- 1 jedilna žlica oljčnega olja
- sol in poper po okusu
- nekaj peteršilja, drobno nasekljanega
Priprava
- Pečico segrejemo na 200° C in pripravimo velik pekač, ki ga po potrebi obložimo s papirjem za peko.
- Krompir razrežemo in v osoljeni vodi kuhamo 10 minut, da se nekoliko zmehča, nato ga odcedimo, ohladimo in stresemo v skledo. Začinimo ga po okusu s soljo, poprom in pokapamo z oljčnim oljem. Dobro premešamo, nato ga stresemo na pekač in v pečici pečemo približno 20 minut, da se zlato zapeče.
- Lososova fileja začinimo s papriko ter limonino in pomarančno lupinico. Če uporabimo lososa za žar s poprom, ni treba dodajati soli in popra, sicer začinimo po okusu. Lososa pokapamo še z oljčnim oljem in ga dobro premažemo, da se začimbe enakomerno porazdelijo.
- Ko je krompir skoraj pečen, na pekač dodamo še lososa in rezine pomaranče ter narezano šalotko. Pečemo še približno 15 minut, da se losos hrustljavo zapeče.
Medtem pripravimo še pomako:
- Avokado narežemo in ga damo v skodelico, dodamo še sok pomaranče, sok limone, oljčno olje, sol in poper po okusu ter sesekljan peteršilj. Dobro premešamo.
Postrežemo:
- Ko sta losos in krompir pečena, pekač vzamemo iz pečice in postrežemo na krožnikih. Čez lososa polijemo še žlico ali dve avokadove pomake.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.