Losos po azijsko s šparglji in čičeriko
Reducirana omaka iz ingverja, limonske trave, čilija, sojine omake in kokosovega mleka. Poleg pa popečen losos, šparglji in čičerika, postreženo z basmati rižem. Okusno, zdravo in drugače. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 1 čebula
- 2 strok česna
- 3 stebla limonske trave
- kos ingverja
- 4 jedilne žlice arašidovega olja
- 4 čiliji
- 3 jedilne žlice zelene karijeve paste
- 3 jedilne žlice sojine omake
- sok limete
- 500 ml kokosovega mleka
- 200 g lososovega fileta
- repično olje
- 20 g svežega koriandra
- 10 g sveže bazilike
- 200 g zelenih špargljev
- 100 g čičerike iz pločevinke
- 300 g kuhanega basmati riža
- malo soli
- malo kristalnega sladkorja
Priprava
- Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Limonsko travo narežemo na približno 1 cm debele kolobarje, ingver pa olupimo in grobo sesekljamo.
- Najprej na arašidovem olju prepražimo čebulo, nato dodamo česen, ingver, limonsko travo in cele čilije ter pražimo dalje. Primešamo karijevo pasto in spet dobro prepražimo. Zalijemo s sojino omako in sokom limete, prilijemo kokosovo mleko in zavremo.
- Zmanjšamo temperaturo in pustimo, da vse skupaj rahlo vre približno 30 minut, nato še solimo in dodamo malo sladkorja.
- Tako pripravljeno omako pretlačimo skozi cedilo.
- V voku segrejemo 2 žlici arašidovega olja in na njem popečemo lososa, ki smo ga prej narezali na kose, nato ga zalijemo z že pripravljeno omako.
- Šparglje, ki smo jim olupili spodnjo tretjino, narežemo na za grižljaj velike koščke in jih 5 minut, preden bomo jed postregli, stresemo v kari skupaj s čičeriko.
- Postrežemo z basmati rižem in okrasimo z na tanke trakce narezanima baziliko in koriandrom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.