Linške oči
Okusne klasične linške oči. Nezahtevna priprava. Podroben opis spodaj
Sestavine za 50 porcij
Testo:
- 320 g gladke pšenične moke + nekaj dodatne moke za delo
- 100 g sladkorja
- 1 zavoj vaniljevega sladkorja
- ščepec soli
- 200 g masla, narezanega na kocke
- 1 rumenjak
Okrasitev:
- sladkor v prahu za posip
- 100 g jagodnega sadnega namaza
- 100 g mareličnega sadnega namaza
Priprava
- Za testo zmešamo suhe sestavine, dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno gospodinjsko folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
- Pečico segrejemo na 170 °C (izberemo peko na vroč zrak). Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo in z okroglim modelčkom za piškote (premera 4 cm) iz njega izrežemo okrogle rezine. Polovici rezin z manjšim modelčkom poljubne oblike na sredini izrežemo luknjico. Nato vse rezine položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 10 minut, da se zlatorjavo zapečejo.
- Preluknjane zgornje polovice piškotov še vroče posujemo s sladkorjem v prahu, nato zgornje in spodnje polovice piškotov ohladimo na rešetki.
- Na nepreluknjane spodnje polovice piškotov damo po eno čajno žličko sadnega namaza, jih prekrijemo s preluknjanimi zgornjimi polovicami in narahlo stisnemo skupaj.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.