Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 50 porcij

Testo:

  • 320 g gladke pšenične moke HAPPY HARVEST + nekaj dodatne moke za delo
  • 100 g sladkorja AGRAGOLD
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • 200 g hladnega masla MILFINA, narezanega na kocke
  • 1 rumenjak jajca OKUS PODEŽELJA

Okrasitev:

  • sladkor v prahu AGRAGOLD za posip
  • 100 g jagodnega sadnega namaza GOURMET
  • 100 g mareličnega sadnega namaza GOURMET

Priprava

  1. Za testo zmešamo suhe sestavine, dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno gospodinjsko folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
  2. Pečico segrejemo na 170 °C (izberemo peko na vroč zrak). Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo in z okroglim modelčkom za piškote (premera 4 cm) iz njega izrežemo okrogle rezine. Polovici rezin z manjšim modelčkom poljubne oblike na sredini izrežemo luknjico. Nato vse rezine položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 10 minut, da se zlatorjavo zapečejo.
  3. Preluknjane zgornje polovice piškotov še vroče posujemo s sladkorjem v prahu, nato zgornje in spodnje polovice piškotov ohladimo na rešetki.
  4. Na nepreluknjane spodnje polovice piškotov damo po eno čajno žličko sadnega namaza, jih prekrijemo s preluknjanimi zgornjimi polovicami in narahlo stisnemo skupaj.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.