Ledenka s šampinjoni in puranjimi trakci
Puranje meso, šampinjoni, mango in ledenka so odlične sestavine za solato, ki je malo drugačna. Zraven se odlično poda solatni preliv iz čebule, limoninega soka in sladkorja. Poskusite. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 400 g puranjih zrezkov OKUS PODEŽELJA
- 4 jedilne žlice sončničnega olja OSANA
- 200 g šampinjonov
- 1 mango
- 1 glava solate ledenke
- 1 čebula
- 3 jedilne žlice limoninega soka
- 1 čajna žlička sladkorja AGRAGOLD
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Puranje zrezke operemo, osušimo s papirnato kuhinjsko brisačo in narežemo na grižljaj velike trakce. V ponvi na žlici vročega sončničnega olja popečemo meso z vseh strani. Solimo, popramo in ga damo na stran.
- Šampinjone očistimo in narežemo na rezine. V ponvi jih na žlici olja pražimo približno 5 minut.
- Mango z ostrim nožem razkoščičimo, olupimo in narežemo na rezine. Oprano solato natrebimo.
- Nato pripravimo solatni preliv. Čebulo narežemo na tanke rezine in zmešamo z 2 žlicama sončničnega olja, limoninim sokom ter sladkorjem. Solimo in popramo.
- Vse sestavine razporedimo na krožnike in začinimo s prelivom.
Nasvet
- K tej jedi se odlično podajo še tople, popečene rezine originalne francoske bagete OKUS TRADICIJE. Bageto narežemo na rezine. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, pokapamo z oljčnim oljem in pečemo približno 5 minut v pečici, segreti na 200 °C (oz. na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.