Lahka jabolčna in bananina torta po receptu Barbarella Green Chef
Pripravite okusno vegansko sladico po receptu Barbarella Green Chef. Veganska jabolčno bananina torta, ki je preprosta za pripravo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 8 porcij
Za testo:
- 150 g veganskih piškotov, mletih
- 70 g stopljenega kokosovega masla
Sestavine:
- 2 srednje veliki (na večje luknje naribani) jabolki NATUR AKTIV
Jabolčni nadev:
- 2 srednje veliki (na večje luknje naribani) banani NATUR AKTIV
- poljubna količina limoninega soka
- 50 g mletih, v pečici praženih mandljev NATUR AKTIV
- 100 g veganskih piškotov, mletih
- 1 vaniljev puding BELLA
Za vanilijevo kremo:
- 500 ml sojinega napitka NATUR AKTIV
- 6 jedilnih žlic bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
- Sojina ali kokosova rastlinska smetana
Priprava
Testo:
- Piškote zmeljite v mešalniku in dodajte stopljeno maslo. Premešajte, da nastane testo in ga oblikujte v pekač za torto, dimenzij 22 cm. Pecite 5 minut, na 200⁰ C.
Nadev z jabolki:
- Jabolka in banane naribajte, dodajte limonin sok, nato pa vmešajte mandlje in mlete veganske piškote. Maso zmešajte in jo nadevajte na testo in torto položite v hladilnik.
Priprava za vanilijevo kremo:
- Puding pripravite po navodilih, nato ga vlijte na vrh torte in položite v skrinjo za pol ure, da se plast strdi.
Dekoracija:
- Dekoracija: vrh torte dekorirajte s stepeno sojino ali kokosovo rastlinsko smetano.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.