Lahek korenčkov kolač
Korenje, ananas, cimet in mandlji - pripravite lahek korenčkov kolač s sladko glazuro. Preprosta sladica, ki je pripravljena v izredno kratkem času. Podroben opis spodaj
Sestavine za 1 porcijo
Sestavine:
- 250 g korenja
- 350 g ananasa
- 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
- 150 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
- 220 g gladke moke KORNGOLD
- 0,5 jedilne žlice sode bikarbone
- 1 jedilna žlica pecilnega praška BELLA
- 0,5 jedilne žlice soli PIRANSKE SOLINE
- 2 jedilni žlici cimeta LE GUSTO
- 60 g celih mandljev HAPPY HARVEST
Za glazuro:
- 200 g namaza iz svežega sira MILFINA
- 80 g sladkorja v prahu DIAMANT
Priprava
- Korenje olupimo in fino nastrgamo. Ananas olupimo in narežemo na kose. Jajci stepemo, da se spenita, ter dodamo olje in sladkor. Premešamo, nato pa umešamo še korenje in ananas.
- V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet ter mešanico postopoma dodajamo k masi iz korenja in ananasa.
- Mandlje nasekljamo in jih brez dodane maščobe rahlo popražimo v ponvi. Polovico mandljev dodamo korenčkovemu testu, preostalo polovico pa prihranimo za pozneje.
- Pečico vnaprej segrejemo na 200 °C (oz. 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
- Namastimo pekač s snemljivim obodom s premerom približno 24 cm, vanj damo testo in približno 40 minut pečemo na srednjem vodu pečice.
- Pustimo, da se ohladi.
Glazura:
- Glazuro pripravimo tako, da sirni namaz zmešamo s sladkorjem v prahu in premažemo po ohlajenem kolaču. Preden postrežemo, potresemo še s preostankom mandljev.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.