Kruhov venec z masleno česnovo polivko
Pripravite kruhov venec z okusno česnovo polivko iz masla. Postrezite kot predjed ali popestritev poleg narezka. Podroben opis spodaj
Sestavine za 9 porcij
Sestavine:
- lonček tople vode
- 1 jedilna žlica sladkorja HAPPY HARVEST
- 2 čajni žlički suhega kvasa
- 1 lonček toplega mleka MILFINA
- 2 jedilni žlici masla MILFINA, narezanega na kocke
- 1,5 čajne žličke soli PIRANSKE SOLINE
- 6 skodelic moke HAPPY HARVEST
- 200 g mozzarelle CARLONI
Česnova polivka:
- 6 strokov česna
- 0,25 skodelice peteršilja
- 3 jedilne žlice masla MILFINA
- 2 jedilni žlici oljčnega olja CASTELLO
Priprava
- V večjo posodo vlijemo toplo vodo, dodamo sladkor in suhi kvas. Premešamo, posodo pokrijemo s krpo in pustimo počivati 10 minut, da kvas reagira.
- V posodo nato dodamo še toplo mleko, maslo, sol in 3 lončke moke. Vse skupaj dobro premešamo in postopoma med mešanjem dodajamo preostalo moko. Mešamo lahko na roke ali s kuhinjskim robotom. Mešamo tako dolgo, da testo postano voljno, elastično in se ne sprijema več na skledo in kuhalnico.
- Testo nato pustimo počivati na toplem v pokriti posodi približno tri četrt ure, da naraste. Med tem ko testo vzhaja narežemo mocarelo na 32 kosov.
- Pečico segrejemo na 180°C. Velik pekač obložimo s peki papirjem, na sredino postavimo manjšo ognjevarno posodico.
- Testo nato razrežemo na koščke (32 kosov). V sredino vsakega koščka testa nadevamo mocarelo, nato pa oblikujemo krolico. Kroglice polagamo okoli ognjevarne posode v obliki venca, dokler ne porabimo vsega testa.
- Testo premažemo z malo oljčnega olja in potisnemo v ogreto pečico. Pečemo na 180°C približno 20 minut, da se kruh zlato zapeče.
- Medtem, ko se kruh peče, pripravimo česnovo polivko: česen in peteršilj v kuhinjskem robotu drobno sesekljamo, dodamo še oljčno olje, premešamo in polivko postrgamo s stranic posode.
- V ponvi raztopimo maslo, nato dodamo česen s peteršiljem in 2 minutki pokuhamo. Ogenj nato ugasnemo in vmešamo še oljčno olje.
- Pečen kruhov venec vzamemo iz pečice in ga takoj premažemo s česnovo polivko ter pustimo, da se nekoliko ohladi. Preostalo česnovo polivko vlijemo v posodico na sredini venca in postrežemo.
- Posamezne kruhke lahko z roko odtrgamo in pomakamo v česnovo polivko.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.