Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 9 porcij

Sestavine:

  • lonček tople vode
  • 1 jedilna žlica sladkorja HAPPY HARVEST
  • 2 čajni žlički suhega kvasa
  • 1 lonček toplega mleka MILFINA
  • 2 jedilni žlici masla MILFINA, narezanega na kocke
  • 1,5 čajne žličke soli PIRANSKE SOLINE
  • 6 skodelic moke HAPPY HARVEST
  • 200 g mozzarelle CARLONI

Česnova polivka:

  • 6 strokov česna
  • 0,25 skodelice peteršilja
  • 3 jedilne žlice masla MILFINA
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja CASTELLO

Priprava

  1. V večjo posodo vlijemo toplo vodo, dodamo sladkor in suhi kvas. Premešamo, posodo pokrijemo s krpo in pustimo počivati 10 minut, da kvas reagira.
  2. V posodo nato dodamo še toplo mleko, maslo, sol in 3 lončke moke. Vse skupaj dobro premešamo in postopoma med mešanjem dodajamo preostalo moko. Mešamo lahko na roke ali s kuhinjskim robotom. Mešamo tako dolgo, da testo postano voljno, elastično in se ne sprijema več na skledo in kuhalnico.
  3. Testo nato pustimo počivati na toplem v pokriti posodi približno tri četrt ure, da naraste. Med tem ko testo vzhaja narežemo mocarelo na 32 kosov.
  4. Pečico segrejemo na 180°C. Velik pekač obložimo s peki papirjem, na sredino postavimo manjšo ognjevarno posodico.
  5. Testo nato razrežemo na koščke (32 kosov). V sredino vsakega koščka testa nadevamo mocarelo, nato pa oblikujemo krolico. Kroglice polagamo okoli ognjevarne posode v obliki venca, dokler ne porabimo vsega testa.
  6. Testo premažemo z malo oljčnega olja in potisnemo v ogreto pečico. Pečemo na 180°C približno 20 minut, da se kruh zlato zapeče.
  7. Medtem, ko se kruh peče, pripravimo česnovo polivko: česen in peteršilj v kuhinjskem robotu drobno sesekljamo, dodamo še oljčno olje, premešamo in polivko postrgamo s stranic posode.
  8. V ponvi raztopimo maslo, nato dodamo česen s peteršiljem in 2 minutki pokuhamo. Ogenj nato ugasnemo in vmešamo še oljčno olje.
  9. Pečen kruhov venec vzamemo iz pečice in ga takoj premažemo s česnovo polivko ter pustimo, da se nekoliko ohladi. Preostalo česnovo polivko vlijemo v posodico na sredini venca in postrežemo.
  10. Posamezne kruhke lahko z roko odtrgamo in pomakamo v česnovo polivko.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.