Kruh Naan z žara
Preizkusite se v peki Naan kruha z žara. Za katerega boste poleg osnovnih sestavin za kruh potrebovali še jogurt in pecilni prašek. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 1 paketek suhega kvasa BELLA
- 0,5 čajne žličke sladkorja AGRAGOLD
- 100 ml polnomastnega mleka MILFINA
- 250 g moke KORNGOLD
- 100 g grškega jogurta LYTTOS
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- 0,5 čajne žličke pecilnega praška BELLA
Priprava
- Kvas in sladkor umešamo v mlačno mleko.
- V skledo damo moko, na sredini naredimo vdolbinico in vanjo vlijemo mleko s kvasom.
- Zmešamo z malo moke z roba in pustimo počivati na toplem približno 10 minut.
- Nato v skledo dodamo jogurt, sol in pecilni prašek ter približno 5 minut gnetemo z električnim mešalnikom.
- Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in testo pustimo vzhajati na toplem približno 1 uro.
- Nato ga razdelimo na 6 enako velikih kosov, ki jih oblikujemo v kroglice.
- Iz posameznih kroglic z rokami, podobno kot pri pripravi pice, oblikujemo majhne ovalne ploskve in jih pečemo neposredno na vroči rešetki žara. Takoj ko začnejo nastajati mehurčki, jih obrnemo in spečemo še z druge strani.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.