Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 200 g svežih spomladanskih zelišč (po lastnem izboru)
  • malo soli
  • malo mlete kumine
  • 400 g mokastega krompirja
  • 0,5 čebule
  • 1 jedilna žlica moke
  • 1 rumenjak bio jajca
  • 2 jedilni žlici olja

Priprava

  1. Zelišča narežemo na tanke trakove, rahlo posolimo in zmešamo s kumino.
  2. Olupljen krompir grobo nastrgamo in temeljito ožamemo, čebulo drobno sesekljamo.
  3. Zelišča, čebulo, krompir, moko in rumenjak zmešamo.
  4. Na žaru segrejemo litoželezno ponev, vanjo damo olje in počakamo, da postane vroče.
  5. Iz krompirjeve mase z žlico v ponvi oblikujemo polpete, ki jih pečemo na vsaki strani približno 4 minute, da dobijo zlatorumeno barvo.

Nasvet

  • Bolj mokast kot je krompir, toliko manj moke potrebujemo.