Krompirjevi polpeti s spomladanskimi zelišči
Krompir, kumina, spomladanska zelišča in jajca so sestavine, s katerimi lahko pripravite okusne krompirjeve polpete. Postrezite kot glavno jed ali prilogo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 200 g svežih spomladanskih zelišč (po lastnem izboru)
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo mlete kumine LE GUSTO
- 400 g mokastega krompirja
- 0,5 čebule
- 1 jedilna žlica moke KORNGOLD
- 1 rumenjak bio jajca NATUR AKTIV
- 2 jedilni žlici olja OSANA
Priprava
- Zelišča narežemo na tanke trakove, rahlo posolimo in zmešamo s kumino.
- Olupljen krompir grobo nastrgamo in temeljito ožamemo, čebulo drobno sesekljamo.
- Zelišča, čebulo, krompir, moko in rumenjak zmešamo.
- Na žaru segrejemo litoželezno ponev, vanjo damo olje in počakamo, da postane vroče.
- Iz krompirjeve mase z žlico v ponvi oblikujemo polpete, ki jih pečemo na vsaki strani približno 4 minute, da dobijo zlatorumeno barvo.
Nasvet
- Bolj mokast kot je krompir, toliko manj moke potrebujemo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.