Krompirjevi hrustljavčki z ragujem iz paprike in čebule
Krompirjevi hrustljavčki so enostavni za pripravo, všeč bodo tudi najmlajšim. Kot prilogo lahko pripravimo ragu iz paprike in čebule. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za krompirjeve hrustljavčke:
- 1 kg čvrstega krompirja
- 3 jedilne žlice pšenične moke KORNGOLD
- malo repičnega olja OSANA
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
Za ragu iz paprike in čebule:
- 2 rdeči papriki
- 2 rdeči čebuli
- 1 strok česna
- malo repičnega olja OSANA
- 2 jedilni žlici mlete rdeče paprike LE GUSTO
- 1 jedilna žlica paradižnikove mezge CARLONI
- malo majarona
- 125 ml refoška VINAKOPER
- 125 ml bio riževega napitka NATUR AKTIV
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
Priprava
Krompirjevi hrustljavčki:
- Krompir olupimo, grobo naribamo, solimo, popramo in pustimo počivati približno 3 minute. Nato ga ožamemo, vodo pa odlijemo. Primešamo moko in oblikujemo hrustljavčke. Pečemo jih v ponvi na vročem olju približno 3–5 minut in vmes enkrat obrnemo.
Ragu iz paprike in čebule:
- Papriki operemo, jima odstranimo semena in ju narežemo na trakce. Tudi olupljeni čebuli narežemo na trakce. Česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in trakce čebule zlato rjavo popražimo. Primešamo trakce paprike in spet na hitro popražimo. Dodamo mleto rdečo papriko, česen, paradižnikovo mezgo in majaron ter zalijemo z refoškom. Ko se pokuha približno polovica vina, prilijemo rižev napitek, zavremo ter solimo in popramo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.