Krompirjevi hlebčki z glavnato solato
Pripravite krompir malo drugače. Krompirjevi hlebčki z grahom so lahko samostojna jed ali priloga. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Sestavine:
- 30 lešnikov HAPPY HARVEST
- 3 jedilne žlice čajnega masla MILFINA
Za hlebčke:
- 800 g krompirja
- 100 g zamrznjenega graha GARTENGOLD
- 1 rumenjak bio jajca NATUR AKTIV
- 15 g jedilnega škroba
- 1 jedilna žlica repičnega olja OSANA
- muškatni orešček
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Za solato:
- 100 ml sončničnega olja OSANA
- 25 ml belega balzamičnega kisa CASTELLO
- 50 ml vode
- 1 čajna žlička gorčice LOMEE
- 1 manjša rdeča paprika
- 1 manjša rumena paprika
- 1 glavnata solata
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Krompir operemo in olupimo ter ga približno 25 minut kuhamo v slanem kropu. Ko je mehek, odlijemo vodo in pustimo, da se malo ohladi. Medtem v soljeni vodi 4 minute kuhamo še grah in ga nato odcedimo.
- Za preliv zmešamo sončnično olje, kis, vodo, gorčico in na kocke narezano očiščeno papriko ter solimo in popramo. Še mlačen krompir z mečkalnikom stisnemo v skledo. Dodamo rumenjak in jedilni škrob ter zgnetemo v testo. Če se preveč lepi, dodamo še malo jedilnega škroba. Nato k testu stresemo grah, solimo, popramo, začinimo z muškatnim oreščkom in oblikujemo 12 hlebčkov. V ponvi segrejemo repično olje in hlebčke zgoraj in spodaj zlato rjavo zapečemo. Ko so pečeni, jih pokrijemo, da ostanejo topli.
- Operemo glavnato solato in jo natrgamo na manjše kose, lešnike pa grobo sesekljamo. Iz ponve, v kateri smo pekli hlebčke, odcedimo olje ter v njej raztopimo maslo in prepražimo lešnike. Glavnato solato razporedimo po krožnikih in jo začinimo s prelivom. Dodamo še hlebčke ter po vsem skupaj potresemo lešnike.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.