Krompirjeve polpete z jabolčno čežano
Preizkusite nanavadno kombinacijo, krompir in jabolka. Presenetite domače s krompirjevimi polpeti v kombinaciji z jabolčno čežano. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 600 g jabolk
- 100 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
- malo limoninega soka
- sladkor po okusu
- 800 g krompirja
- muškatni orešček
- 2 jedilni žlici repičnega olja OSANA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
Čežana:
- Jabolka operemo, olupimo in jim odstranimo peške. Narežemo jih na kocke in kuhamo v loncu s segretim jabolčnim sokom 15 minut.
- Prilijemo limonin sok, sladkamo po okusu in odstavimo s štedilnika.
- Ohlajena jabolka pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Polpete:
- Krompir operemo, olupimo in grobo naribamo. Solimo, popramo in začinimo začinimo z muškatnim oreščkom. Pustimo, da nekoliko počiva, nato pa ga nad loncem ožamemo, da iztisnemo odvečno tekočino.
- Krompir pustimo počivati še 5 minut in ga znova ožamemo. Nato ga zmešamo z izžetim sokom in oblikujemo 8 polpet.
- V ponvi jih na vročem repičnem olju zlato rjavo popečemo.
- Postrežemo z jabolčno čežano.
Nasvet
- Uporabite lahko tudi že vloženo čežano.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.