Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 600 g jabolk
  • 100 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
  • malo limoninega soka
  • sladkor po okusu
  • 800 g krompirja
  • muškatni orešček
  • 2 jedilni žlici repičnega olja OSANA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

Čežana:

  1. Jabolka operemo, olupimo in jim odstranimo peške. Narežemo jih na kocke in kuhamo v loncu s segretim jabolčnim sokom 15 minut.
  2. Prilijemo limonin sok, sladkamo po okusu in odstavimo s štedilnika.
  3. Ohlajena jabolka pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Polpete:

  1. Krompir operemo, olupimo in grobo naribamo. Solimo, popramo in začinimo začinimo z muškatnim oreščkom. Pustimo, da nekoliko počiva, nato pa ga nad loncem ožamemo, da iztisnemo odvečno tekočino.
  2. Krompir pustimo počivati še 5 minut in ga znova ožamemo. Nato ga zmešamo z izžetim sokom in oblikujemo 8 polpet.
  3. V ponvi jih na vročem repičnem olju zlato rjavo popečemo.
  4. Postrežemo z jabolčno čežano.

Nasvet

  • Uporabite lahko tudi že vloženo čežano.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.