Krompirjeve in bučne polpete s šampinjoni v smetanovi omaki
Uporabite hokaido bučo v polpetu v kombinaciji s krompirjem, za prilogo pa se odlično priležejo šampinjoni v smetanovi omaki. Jed je primerna tudi za vegetarijance. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 600 g krompirja
- 300 g buče hokaido
- muškatni orešček
- 4 jedilne žlice repičnega olja OSANA
- 600 g šampinjonov
- 0,5 šopka mlade čebule
- 200 g češnjevega paradižnika
- šopek svežega peteršilja
- 1 jedilna žlica čajnega masla MILFINA
- 250 ml sladke smetane MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Krompir operemo, olupimo in grobo naribamo. Bučo operemo, odstranimo semena in prav tako naribamo. Zmešamo jo z naribanim krompirjem, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom.
- Pustimo počivati kratek čas, da se okusi prepojijo, nato maso ožamemo in oblikujemo dve polpeti, veliki kot ponev. Na vročem repičnem olju ju zlato rjavo zapečemo.
- Šampinjone operemo in narežemo na četrtine, mlado čebulo narežemo na kolobarje, paradižnike razpolovimo, peteršilj pa sesekljamo.
- V ponvi razpustimo maslo in na njem približno 3 minute dušimo šampinjone. Zalijemo s sladko smetano ter solimo in popramo. Nato dodamo mlado čebulo in češnjev paradižnik ter dušimo še 3 minute, da se tekočina nekoliko pokuha.
- Polpeti razdelimo na 4 dele in postrežemo s šampinjoni v smetanovi omaki.
- Po omaki potresemo še sesekljan peteršilj.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.