Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 600 g krompirja
  • 300 g buče hokaido
  • muškatni orešček
  • 4 jedilne žlice repičnega olja OSANA
  • 600 g šampinjonov
  • 0,5 šopka mlade čebule
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • šopek svežega peteršilja
  • 1 jedilna žlica čajnega masla MILFINA
  • 250 ml sladke smetane MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Krompir operemo, olupimo in grobo naribamo. Bučo operemo, odstranimo semena in prav tako naribamo. Zmešamo jo z naribanim krompirjem, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom.
  2. Pustimo počivati kratek čas, da se okusi prepojijo, nato maso ožamemo in oblikujemo dve polpeti, veliki kot ponev. Na vročem repičnem olju ju zlato rjavo zapečemo.
  3. Šampinjone operemo in narežemo na četrtine, mlado čebulo narežemo na kolobarje, paradižnike razpolovimo, peteršilj pa sesekljamo.
  4. V ponvi razpustimo maslo in na njem približno 3 minute dušimo šampinjone. Zalijemo s sladko smetano ter solimo in popramo. Nato dodamo mlado čebulo in češnjev paradižnik ter dušimo še 3 minute, da se tekočina nekoliko pokuha.
  5. Polpeti razdelimo na 4 dele in postrežemo s šampinjoni v smetanovi omaki.
  6. Po omaki potresemo še sesekljan peteršilj.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.