Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 600 g krompirja
  • 300 g buče hokaido
  • muškatni orešček
  • 4 jedilne žlice repičnega olja
  • 600 g šampinjonov
  • 0,5 šopka mlade čebule
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • šopek svežega peteršilja
  • 1 jedilna žlica čajnega masla
  • 250 ml sladke smetane
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Krompir operemo, olupimo in grobo naribamo. Bučo operemo, odstranimo semena in prav tako naribamo. Zmešamo jo z naribanim krompirjem, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom.
  2. Pustimo počivati kratek čas, da se okusi prepojijo, nato maso ožamemo in oblikujemo dve polpeti, veliki kot ponev. Na vročem repičnem olju ju zlato rjavo zapečemo.
  3. Šampinjone operemo in narežemo na četrtine, mlado čebulo narežemo na kolobarje, paradižnike razpolovimo, peteršilj pa sesekljamo.
  4. V ponvi razpustimo maslo in na njem približno 3 minute dušimo šampinjone. Zalijemo s sladko smetano ter solimo in popramo. Nato dodamo mlado čebulo in češnjev paradižnik ter dušimo še 3 minute, da se tekočina nekoliko pokuha.
  5. Polpeti razdelimo na 4 dele in postrežemo s šampinjoni v smetanovi omaki.
  6. Po omaki potresemo še sesekljan peteršilj.