Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 500 g krompirja
  • 1 korenček
  • 1 koren peteršilja
  • 50 g gomolja zelene
  • 0,5 rdeče čebule
  • 5 ohrovtovih listov
  • 150 g pečene slanine
  • 4 hrenovke
  • 800 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 0,5 šopka peteršilja
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Korenček, koren peteršilja in zeleno prav tako olupimo in narežemo na koščke. Olupljeno čebulo narežemo na 6 do 8 rezin. Ohrovtove liste narežemo na trakce, slanino nakockamo. Tudi hrenovke narežemo na koščke.
  2. Pripravimo jušno osnovo. Vanjo damo nakockan krompir in ga kuhamo pri nizki temperaturi 10 minut. Dodamo preostale sestavine in kuhamo še 5 minut. Nato vmešamo narezano hrenovko in slanino ter kuhamo še 2 minuti. Solimo in popramo. Preden postrežemo, okrasimo s sesekljanim peteršiljem.

Nasvet

  • Enolončnico lahko pripravite iz poljubne sezonske zelenjave, čisto po svojem okusu.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.