Krompirjeva enolončnica s slanino in hrenovko
Enolončnica na hitro, s sezonsko zelenjavo, hrenovko in slanino. Za pripravo potrebujete le 30 minut. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 500 g krompirja
- 1 korenček
- 1 koren peteršilja
- 50 g gomolja zelene
- 0,5 rdeče čebule
- 5 ohrovtovih listov
- 150 g pečene slanine
- 4 hrenovke
- 800 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
- 0,5 šopka peteršilja
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Korenček, koren peteršilja in zeleno prav tako olupimo in narežemo na koščke. Olupljeno čebulo narežemo na 6 do 8 rezin. Ohrovtove liste narežemo na trakce, slanino nakockamo. Tudi hrenovke narežemo na koščke.
- Pripravimo jušno osnovo. Vanjo damo nakockan krompir in ga kuhamo pri nizki temperaturi 10 minut. Dodamo preostale sestavine in kuhamo še 5 minut. Nato vmešamo narezano hrenovko in slanino ter kuhamo še 2 minuti. Solimo in popramo. Preden postrežemo, okrasimo s sesekljanim peteršiljem.
Nasvet
- Enolončnico lahko pripravite iz poljubne sezonske zelenjave, čisto po svojem okusu.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.