Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 8 večjih krompirjev
  • 3 podolgovate rdeče paprike
  • 2 srednje pekoča čilija
  • 250 ml sladke smetane MILFINA
  • mleta sladka paprika LE GUSTO
  • 1 jedilna žlica čajnega masla MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • zelišča za okrasitev

Priprava

  1. Krompir operemo, položimo na pekač in približno 40 minut pečemo v srednjem delu pečice, ki smo jo prej segreli na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
  2. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato krompirju odrežemo vrhnji del in izdolbemo sredico, pri tem pa pazimo, da ne poškodujemo olupka.
  3. Paprike in čilija operemo in jim odstranimo semena, nato pa jih narežemo na kocke in damo v lonec. Prilijemo sladko smetano in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Solimo in popramo, zavremo in odstavimo s štedilnika.
  4. Dodamo še krompirjevo sredico in vse skupaj pretlačimo v pire.
  5. Začinimo z mleto sladko papriko, posolimo in premešamo. Izdolbene krompirje nadevamo s čilijevim pirejem.

Dekoracija:

  1. Na vrh vsakega krompirja položimo košček masla in ga okrasimo z zelišči.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.