Krompir velikan s čilijevim nadevom
Krompir malo drugače. Pečen krompir velikan polnjen z okusnim čilijevim nadevom. Odlična glavna jed ali priloga. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 8 večjih krompirjev
- 3 podolgovate rdeče paprike
- 2 srednje pekoča čilija
- 250 ml sladke smetane MILFINA
- mleta sladka paprika LE GUSTO
- 1 jedilna žlica čajnega masla MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- zelišča za okrasitev
Priprava
- Krompir operemo, položimo na pekač in približno 40 minut pečemo v srednjem delu pečice, ki smo jo prej segreli na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
- Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato krompirju odrežemo vrhnji del in izdolbemo sredico, pri tem pa pazimo, da ne poškodujemo olupka.
- Paprike in čilija operemo in jim odstranimo semena, nato pa jih narežemo na kocke in damo v lonec. Prilijemo sladko smetano in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Solimo in popramo, zavremo in odstavimo s štedilnika.
- Dodamo še krompirjevo sredico in vse skupaj pretlačimo v pire.
- Začinimo z mleto sladko papriko, posolimo in premešamo. Izdolbene krompirje nadevamo s čilijevim pirejem.
Dekoracija:
- Na vrh vsakega krompirja položimo košček masla in ga okrasimo z zelišči.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.